Boca Juniors FCΜεγάλο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα το βράδυ στην La Boca του Buenos Aires, μεταξύ της Boca Juniors και της Estudiantes de La Plata.  Δύο μεγάλων ονομάτων του ποδοσφαιρικού στερεώματος της Αργεντινής, για τις οποίες (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) ισχύει η γνωστή εγχώρια παροιμία «Ο ένας έχει το όνομα και ο άλλος τη χάρη». Γιατί δυστυχώς, και το γράφω με βαριά καρδιά αφού δεν κρύβω ότι είμαι οπαδός των xeneizes, η Boca Juniors δεν αποτελεί πλέον τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος που χαιρόσουν να βλέπεις. Από την άλλη, η Estudiantes είναι μία από τις δύο πιο σοβαρές ομάδες της χώρας (μαζί με τη Velez Sarsfield) που σε αρκετά παιχνίδια της απολαμβάνεις πειθαρχημένο και ωραίο ποδόσφαιρο.

Το σετ των αποδόσεων με το οποίο έχουν τοποθετηθεί οι απανταχού bookmakers δείχνει τη δυσκολία του παρόντος παιχνιδιού. Η ομάδα του Julio César Falcioni δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα έχοντας μόλις δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες σε επτά αγώνες. Το χειρότερο όμως για τους πρωτευουσιάνους αποτελεί το γεγονός ότι έχουν μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Τρία γκολ ενεργητικό σε επτά παιχνίδια σίγουρα δεν μπορεί να χαροποιεί την παρέα του Riquelme, η οποία στα τελευταία παιχνίδια της προσπαθεί πρώτα να μη χάσει και στη συνέχεια αν μπορεί να «κλέψει» αποτελέσματα. Γεγονός που συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι με την Colon, το οποίο και τέλειωσε με νίκη των Xeneizes. Μια νίκη η οποία κρίθηκε καθαρά στις λεπτομέρειες. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειώσω ότι η Boca είναι μία από τις τρεις ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στην έδρα της. Αξιοσημείωτο δε αποτελεί το γεγονός ότι στις τρείς αναμετρήσεις που έδωσε στο La Bombonera σημείωσε μόνο ένα γκολ και αυτό στην πρεμιέρα του Clausura.

Estudiantes La Plata FcΣτο αντίποδα, πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ομάδα του Eduardo Berizzo. Πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς, αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα έχοντας πέντε νίκες και δύο ήττες από την εκκίνηση του μαραθωνίου.  Επιπρόσθετα, οι el león αποτελούν την καλύτερη εκτός έδρας ομάδα του φετινού Clausura, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσω ότι η ομάδα του Berizzo δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ μακριά από την έδρα της, έχοντας θετικό συντελεστή τερμάτων 4-0.

Παιχνίδι, το οποίο αναμένεται κλειστό, με τις ομάδες να έχουν ως στόχο την αποφυγή της ήττας και το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη πρόκειται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η τιμή όμως του Under (6 συνεχόμενα της Boca και τα 5/6 της Estudiantes) είναι πολύ χαμηλή και εκτός προσωπικού στοιχηματικου πεδίου αγορών. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών μεταξύ τέτοιων ομάδων αγοράζω πάντα τη μεγαλύτερη απόδοση, η οποία καθαρά και μόνο λόγω φανέλας δίδεται στην αντικειμενικά καλύτερη φιλοξενούμενη Estudiantes.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου

Boca Juniors- Estudiantes de La Plata

Estudiantes de La Plata – 0

2.17

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).