C. AncelottiΟ Carlo Ancelotti έχει αναφερθεί σε πολλές από τις ευρωπαϊκές συνεντεύξεις Τύπου αρνούμενος πως η Chelsea έχει «εμμονή» με την κατάκτηση του Champions League. Αλλά εάν δεν καταφέρει να βάλει τους «Blues» στο μονοπάτι των ημιτελικών, τότε σίγουρα θα διαπιστώσει την πραγματική επιθυμία του Roman Abramovich να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο και μπορεί να νιώσει το… κοφτερό τσεκούρι του Ρώσου, λιγότερο από 12 μήνες μετά την κατάκτηση της Premier League και του FA Cup. Εμπόδιο στην πορεία της Chelsea είναι η Manchester United.

Το Champions League είναι το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που έχει ξεφύγει από τον Abramovich από την ημέρα που άρχισε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος να ξοδεύει εκατομμύρια για να φέρει το σύλλογο στην ελίτ και ο Ancelotti – που έχει κατακτήσει δυο φορές την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» με την AC Milan – είχε προσληφθεί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Ωστόσο, η εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Manchester United την προηγούμενη εβδομάδα έφερε τον Ιταλό στα πρόθυρα της απόλυσης και τους «Blues» προ των πυλών του αποκλεισμού από έναν αγγλικό σύλλογο για τέταρτη φορά σε έξι χρόνια. Οι αποκλεισμοί από τη Liverpool το 2005 και το 2007, είχαν ως συνέχεια την ήττα στον τελικό της Μόσχας το 2008 από την Manchester United και πλέον η ομάδα του Sir Alex Ferguson είναι κοντά στο να θάψει της ευρωπαϊκές ελπίδες της Chelsea για μια ακόμα φορά.

Προκειμένου να προκριθούν, οι «Blues» πρέπει να καταφέρουν κάτι που μόνο ο Ajax και η Inter Milan έχουν καταφέρει στην ιστορία του Champions League: να ανατρέψουν εντός έδρας ήττα του πρώτου αγώνα. Και οι δυο αυτές ομάδες κατάφεραν κάτι αντίστοιχο, με την Inter, μάλιστα, να κάνει στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης ό,τι και οι Ολλανδοί πριν από 15 ολόκληρα χρόνια! Ωστόσο, η Chelsea γνωρίζει πως έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, μιας και η United έχει ηττηθεί μόλις επτά φορές σε 81 ματς στο Old Trafford για το Champions League ενώ είναι αήττητη εντός έδρας φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ferguson έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και η ομάδα του έχει κερδίσει τα έξι τελευταία παιχνίδια της, έχοντας ανακάμψει μετά τις δυο διαδοχικές ήττες από Chelsea και Liverpool στις αρχές Μαρτίου. Ο Wayne Rooney θα είναι φρέσκος μετά την απουσία του λόγω τιμωρίας από τη νίκη επί της Fulham και στη United θα ελπίζουν να επαναλάβει μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή του Stamford Bridge την περασμένη Τετάρτη όταν, εκτός όλων των άλλων, σημείωσε και το μοναδικό γκολ. Ο Ancelotti πιθανότατα θα εμπιστευτεί και πάλι τον Fernando Torres, καθώς ο, αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών, επιθετικός θα προσπαθήσει να σπάσει την κατάρα του και να δώσει τέλος στο – αν μη τι άλλο ντροπιαστικό – ρεκόρ των 648 λεπτών χωρίς γκολ, σε ένα γήπεδο όπου είχε ρεζιλέψει τον Nemanja Vidic, όταν η Liverpool είχε κερδίσει 4-1 το 2009.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν κερδίσει 2-1 στο Old Trafford στην πορεία τους προς την κατάκτηση της περυσινής Premier League και οι οπαδοί της Chelsea προσεύχονται για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, το οποίο θα δώσει την πρόκριση στους «Blues» με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ. Νίκη ή ισοπαλία θα σημάνει την πρόκριση για τη Manchester United ενώ μια νίκη της Chelsea με σκορ 1-0 θα οδηγήσει το ζευγάρι σε παράταση και, ίσως, σε πέναλτι, με τον αρχηγό John Terry να καλείται να ελέγξει τα… παπούτσια του!

Rooney_Manchester_UnitedΟ Rooney έχει πετύχει επτά γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια εναντίον ομάδων του Λονδίνου σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά η Manchester United έχει σημειώσει μόλις 10 γκολ σε εννέα αγώνες στο Champions League φέτος. Και ο Torres, με τη φανέλα της Chelsea, έχει δοκιμάσει 28 φορές να πετύχει το πρώτο του γκολ, εκ των οποίων οι 12 ήταν εντός εστίας.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester United – Chelsea          under 1,5

2.90

Wayne Rooney          Σκόρερ Πρώτου Γκολ

Unibet (6,25), Sportingbet (5,50)

Didier Drogba           Σκόρερ Πρώτου Γκολ

8.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).