John Terry missed penalty chelsea 2008Παραμένει ένα σημείο τεράστιας απογοήτευσης και οδύνης στο Stamford Bridge ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ του 2008, όταν η Chelsea βρέθηκε ένα πέναλτι από το να γίνει η πρώτη Λονδρέζικη ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Όμως ο John Terry γλίστρησε και έστειλε το πέναλτί του στο δοκάρι, στη δραματική εκείνη διαδικασία. Η εικόνα του αρχηγού της Chelsea να βάζει το κεφάλι του ανάμεσα στα δυο πόδια, προσευχόμενος να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί, είναι συγκλονιστική. Εκείνες οι μνήμες θα επιστρέψουν, καθώς Manchester United και Chelsea κοντράρονται ξανά στο Champions League το βράδυ της Τετάρτης.

Τα γεγονότα στη Μόσχα, όπου ο Roman Abramovich απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στη χώρα του, δεν απέχουν και πάρα πολύ από την σημερινή συνάντηση. Πράγματι, ο τερματοφύλακας της Chelsea, Petr Cech, δήλωσε πως «τα βιβλία δείχνουν πως η United κέρδισε εκείνο το παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα δεν το έκανε». Αν και δύσκολα θα το παραδεχθούν προπονητές και παίκτες, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Chelsea θέλει να το… κεράσει όσο τίποτε άλλο, ειδικά από τη στιγμή που η μάχη της Premier League φαίνεται πως χάθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με τους «Blues» να έχουν ουσιαστικά μόνο έναν στόχο, η United έχει την τεράστια ευκαιρία μπροστά της να φτάσει σε ένα δεύτερο Treble, αλλά μήπως η προσοχή της έχει αποσπαστεί από εξωγηπεδικά γεγονότα; Η φρενίτιδα που προκάλεσαν τα ΜΜΕ για την απόφαση του Wayne Rooney να βρίσει μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα στο νικηφόρο 4-2 επί της West Ham το Σάββατο, έφερε τον επιθετικό απέναντι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπάρχουν, ακόμα, αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Rio Ferdinand, ο οποίος δύσκολα θα αγωνιστεί έχοντας τραυματιστεί εσχάτως στο ισχίο. Οι Owen Hargreaves, John O’SheaRafael, Darren Fletcher, Anders Lindegaard και Wes Brown αναμένεται να απουσιάσουν, αλλά ο τερματοφύλακας Edwin van der Sar πιθανότατα επιστρέψει έχοντας χάσει τη νίκη επί της West Ham.

C. AncelottiΗ ισορροπία μεταξύ των δύο πιο πετυχημένων ομάδων στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, ίσως να γέρνει ελαφρώς προς την United προς το παρόν, αλλά τουλάχιστον η Chelsea θα μπει στο παιχνίδι καθαρή από προβλήματα. Αν και ο David Luiz δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, μόνο οι Yossi Benayoun και Alex φαίνεται πως θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, κάτι που σημαίνει πως ο Carlo Ancelotti μπορεί να ευελπιστεί ότι θα βελτιώσει την επίδοσή του – τέσσερις νίκες σε 11 αγώνες. Εάν τα καταφέρει, τότε πολλές από τις κακές αναμνήσεις του 2008 μπορούν να σβηστούν. Αν όχι…

Το να προβλέψει κανείς την επιθετική γραμμή της Chelsea είναι λίγο δύσκολο, μιας και υπάρχουν οι Nicolas Anelka, Fernando Torres και Didier Drogba. Ο Ισπανός ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τη φανέλα των «Blues», ο Ιβοριανός σκόραρε μετά από δυο μήνες στο 1-1 με τη Stoke και υπάρχει και ο Γάλλος. Ο οποίος έχει πετύχει επτά γκολ μέχρι στιγμής στο Champions League. Και έχει και αυτός ένα… γραμμάτιο να ξεχρεώσει. Στα πέναλτι του 2008, το δικό του είχε σταματήσει ο Van der Sar

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Manchester United υπερέχει της Chelsea μέσα στο Stamford Bridge. Εχει κερδίσει 31 φορές στο δυτικό Λονδίνο, σε αντίθεση με τις 23 των «Blues». Επιπλέον, υπάρχουν και 19 ισοπαλίες. Όμως… η ομάδα του Sir Alex Ferguson δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας την Chelsea εδώ και εννέα χρόνια. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες ηττήθηκε 2-1 για την Premier League, έχοντας προηγηθεί στο σκορ.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Chelsea – Manchester United          1

2.10

Nicolas Anelka           Να σκοράρει στον αγώνα

3.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).