blackburn-logoΤο ντέρμπι μεταξύ της Blackburn και της Bolton πάντα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων στον East Lancs Road, πόσο μάλλον τώρα που μια πιθανή νίκη θα φέρει μια από τις δυο ομάδες μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού κι ενώ θα απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Premier League.

Η Blackburn παραμένει χωρίς νίκη εδώ και 10 αγωνιστικές (τέσσερις ισοπαλίες, έξι ήττες)και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την τελευταία τριάδα – ήταν στη 13η θέση όταν απέλυσαν τον Sam Allardyce, του οποίου το τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο ήταν η ήττα 2-1 στην Bolton τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Trotters επί των Rovers μετά από επτά συνεχόμενους αγώνες! Εκτοτε, και υπό τις οδηγίες του Steve Kean, η Blackburn κέρδισε μόλις σε τρία από τα 17 παιχνίδια που ακολούθησαν, μαζεύοντας μόλις 14 βαθμούς. Μόνο η Blackpool (12) μάζεψε λιγότερους στο ίδιο διάστημα.

Με τα παιχνίδια που απομένουν να είναι ένα εντός έδρας κόντρα στην Manchester United και δύο εκτός έδρας δύσκολες συναντήσεις με Wolves και West Brom – ειδικά η πρώτη θα μάχεται για την παραμονή της – οι Rovers χρειάζονται απεγνωσμένα τη νίκη στο ντέρμπι επί της μισητής συμπολίτισσας.

H Bolton ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια μεσοβδόμαδα (3-0), αλλά η πρώτη γεμάτη χρονιά του Owen Coyle στον πάγκο της μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, ό,τι κι αν συμβεί στα παιχνίδια που απομένουν.

Ελκυστικό ποδόσφαιρο, τερματισμός – πιθανότατα – μέσα στην πρώτη δεκάδα και μια θέση στα ημιτελικά του FA Cup, δεν είναι και άσχημα. Εάν η Bolton κάνει και το πρώτο της νταμπλ στην Premier League επί της Blackburn από το 1978, τότε θα έχει μπει το κερασάκι στην τούρτα.

ewood parkΗ αλήθεια είναι πως η Blackburn δεν έχει κερδίσει κανένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο Ewood Park για την Premier League. Κι αν δεν κερδίσει ξανά, θα πλησιάσει στο ρεκόρ της – επτά εντός έδρας ματς χωρίς νίκη – που κρατάει από τα τέλη του 2004. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Bolton έχει ηττηθεί σε εννέα από τα 10 τελευταία ταξίδια της. Τελευταία της εκτός έδρας νίκη ήταν αυτή επί των Wolves τον Νοέμβριο. Ο δανεικός επιθετικός Daniel Sturridge έχει πετύχει επτά γκολ στα εννέα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Trotters στην Premier League, αλλά η συμμετοχή του στο Ewood Park είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Κάτι που κάνει ακόμα πιο εύκολα την επιλογή στα προγνωστικά μας:

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Blackburn – Bolton   1

2,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).