swedish-supreme-court-poker-skillΣτην σκανδιναβική χώρα οποιοδήποτε παιχνίδι στηρίζεται στον παράγοντα τύχη και όχι στις προσωπικές ικανότητες θεωρείται παράνομο. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το πόκερ. Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις το 2007 όπου τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν λόγω του ότι διοργάνωσαν τουρνουά πόκερ 700 περίπου ατόμων στο Grebbestad. Αυτό στάθηκε η αφορμή και οι δικαστές αποφάσιζουν πριν περίπου δύο μήνες να αρχίσουν μαθήματα πόκερ για να διαπιστώσουν ποιος από τους δύο παράγοντες υπερισχύει τελικά στο παιχνίδι.

Προσέλαβαν επαγγελματία παίχτη του οποίου το όνομα δεν έχει βγεί στη δημοσιότητα. Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν και τελικό καταστάλαγμα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι ότι το πόκερ είναι κυρίως παιχνίδι δεξιοτήτων μόνο στα τουρνουά  ενώ στα cash games οπού ο παίχτης μπορεί να παίξει όποτε θέλει,να ποντάρει όσα θέλει και να φύγει οποιαδήποτε στιγμή από το τραπέζι, ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ μεγαλυτερό ρόλο και καθορίζει σχεδόν εξ’ολοκλήρου το παιχνίδι,όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους στο τουρνουά ένας ή πολλοί τυχεροί συνδυασμοί καρτών δεν σημαίνουν και βέβαιη κατάκτηση του σε αντίθεση με τα cash games όπου η αποχώρηση από το τραπέζι είναι οικειοθελής. Απόρροια των παραπάνω ήταν η αθώωση των δύο εκ των υπευθύνων του τουρνουά του Grebbestad ενώ οι άλλοι δύο άνδρες δέχθηκαν μεγάλη μείωση των ποινών. Αν και στο εγγύς μέλλον η διεξαγωγή κάποιου μεγάλου τουρνουά πόκερ στη Σουηδία είναι μάλλον απίθανη, το σίγουρο είναι πως στην σκανδιναβική χώρα έχουν γίνει βήματα προόδου και οι Σουηδοί φίλοι του πόκερ ενθουσιασμένοι πλέον από την απόφαση του δικαστηρίου, πιστεύουν ότι η νομιμοποίηση του αθλήματος θα επέλθει !

Η ενασχόληση του με τον τζόγο ξεκίνησε το 2009 όταν και επισκέφτηκε το τοπικό πρακτορείο. Παρ 'όλο που η προσφερόμενη ποικιλία στοιχημάτων ήταν περιορισμένη κατάφερε να διαδραματίσει κερδοφόρα πορεία στο παιχνίδι, η οποία και συνείσφερε τα μέγιστα στις εξωτερικές του δραστηριότητες. Από το 2010 στράφηκε στο διαδυκτιακό στοίχημα και το ανταλλακτήριο κάνοντας κυρίως trading ποδοσφαίρου αλλά και ιπποδρομιών ενώ τον τελευταίο χρόνο στις ασχολίες του ενσωματώθηκε και το πόκερ.