Bloomfield RoadΑνάλογα με τα αποτελέσματα του Σαββάτου, η Blackpool μπορεί την ώρα που θα γίνεται η σέντρα της αναμέτρησης να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν και η Arsenal 10 βαθμούς κάτω από την Manchester United στη μάχη του τίτλου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, και οι δυο ομάδες καλούνται να ξαναθυμηθούν πώς είναι να κερδίζεις, εάν θέλουν να σώσουν κάτι από μια χρονιά που φαινόταν τόσο υποσχόμενη.

Ο προπονητής της Blackpool, Ian Holloway, έθεσε ως στόχο τουλάχιστον δύο ακόμα νίκες από τα επτά εναπομείναντα παιχνίδια του συλλόγου, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες παραμονής της. Η φόρμα της στο Bloomfield Road θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ελπίδες των «Tangerines» για σωτηρία, καθώς και οι τέσσερις επόμενοι αγώνες είναι εντός έδρας.

Η αντίδραση του Holloway στην βαριά ήττα από την Fulham την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν να βάλει τους παίκτες του να δουν τα τελευταία παιχνίδια της περασμένης σεζόν – όταν και η ομάδα εξασφάλισε την άνοδό της – κερδίζοντας τα εννέα από τα 11 τελευταία παιχνίδια. Θέλει από την ομάδα του να βρει ξανά τα δυνατά της σημεία: το ομαδικό πνεύμα, την αυτοπεποίθηση και την θετική προσέγγιση, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα πετυχαίνει το πρώτο γκολ.

Με τους αντιπάλους για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και μια θέση στην τετράδα, να έχουν υποχρεώσεις για το Champions League μεσοβδόμαδα, η Arsenal πέρασε όλη την εβδομάδα κάνοντας… ψυχοθεραπεία. Ο προπονητής Arsene Wenger, που πριν από έξι εβδομάδες έκανε λόγο για τις πιθανότητες κατάκτησης ενός… quadruple (τέσσερις τίτλοι), τώρα απλά θέλει από τους παίκτες του να βρουν την εσωτερική τους ενέργεια. Εφτασε, μάλιστα, σε σημείο να δηλώσει πως «και η δεύτερη θέση στην Premier League δεν θα είναι καταστροφή για την Arsenal»!

Το εντός έδρας 0-0 με την Blackburn την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η τρίτη διαδοχική ισοπαλία και αυτό ήταν ακόμα ένα στραβοπάτημα για τους «Gunners» που τους απομάκρυνε από τον τίτλο. Μπορεί να έχει έναν αγώνα λιγότερο από τη Manchester United, αλλά η Arsenal έχει ακόμα πέντε ταξίδια να κάνει στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Tottenham και United.

DJ-CampbellΟι «Gunners» πέτυχαν έξι γκολ στην Blackpool τον περασμένο Οκτώβριο στο Emirates. Συμπληρώθηκαν, έτσι, έξι αναμετρήσεις μεταξύ των δυο συλλόγων από την τελευταία φορά που οι «Tangerines» νίκησαν. Η Blackpool έχει ηττηθεί σε 10 από τα 14 αγώνες της στην Premier League μέσα στο 2011. Καμία ομάδα δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μέσα στο Bloomfield Road στα 14 φετινά παιχνίδια φέτος, συμπεριλαμβανομένης και… της Blackpool. Από την άλλη, η Arsenal συμπλήρωσε 13 αγώνες αήττητη στην Premier League. Στο διάστημα αυτό, ωστόσο, έχει έξι ισοπαλίες…

Η επιστροφή του πρώτου σκόρερ της Blackpool, DJ Campbell (έχει 10 γκολ), δείχνει το δρόμο για τα προγνωστικά μας.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Blackpool – Arsenal  Να σκοράρουν και οι δυο ομάδες

1.55

Blackpool – Arsenal  over 3,5

2.10

DJ Campbell  Να σκοράρει στον αγώνα

4.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).