Europa-LeagueΟι επαναληπτικοί της προημιτελικής φάσης του Europa League έχουν τρία ξεκάθαρα φαβορί κι ένα ζευγάρι που θα λύσει σήμερα τις διαφορές του. Η αλήθεια είναι πως η διοργάνωση έχει καθαρά… πορτογαλικό χρώμα, αφού τρεις ομάδες της Ιβηρικής χώρας μπορούν να δώσουν το παρών στα ημιτελικά. Τι λένε, όμως, τα προγνωστικά;

Ο προπονητής Domingos Paciencia υποσχέθηκε πως η Braga δεν θα καθίσει πίσω βασιζόμενη στο εκτός έδρας γκολ, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League. Ο σύλλογος της Πορτογαλίας επέστρεψε από την Ουκρανία με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Dynamo Kiev, και γνωρίζει πως μπορεί να προκριθεί στον επόμενο γύρο αρκεί να μην σκοράρει η ομάδα του Yuri Semin στο Estadio Municipal.

Ωστόσο, ο Paciencia επιμένει πως η ομάδα του θα κάνει το παιχνίδι της και θα πάει για τη νίκη, καθώς θέλει να «κλείσει ραντεβού» στα ημιτελικά της διοργάνωσης με την… συμπατριώτισσα Benfica. Ωστόσο, τα σχέδια του Paciencia δέχθηκαν πλήγμα από την απώλεια των Miguel Garcia και Kaka λόγω τιμωρίας και των Alberto Rodriguez και Elderson λόγω τραυματισμών. Τα προβλήματα είναι κυρίως στην άμυνα, καθώς έχει στη διάθεσή του μόνο δύο «καθαρόαιμους» αμυντικούς, τους Paulao και Silvio, με τον αρχηγό Vandinho να μετατίθεται εκτάκτως σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, όπου αγωνίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Κίεβο, στο πλάι του Paulao.

Η Dynamo πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο παιχνίδι, σκοράροντας μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης στο Valery Lobanovsky Stadium με το γκολ του Andriy Yarmolenko. Ωστόσο, το αυτογκόλ του Oleg Gusev στο 13’ έδωσε στην Braga την ισοπαλία και το προβάδισμα για την πρόκριση. Η απογοήτευση για τους Ουκρανούς έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο επιθετικός Andriy Shevchenko, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, αποβλήθηκε έχοντας δεχθεί δυο κίτρινες σε διάστημα εννέα λεπτών. Ο πρώην επιθετικός της Chelsea είναι τιμωρημένος και δεν θα βοηθήσει την Dynamo στην προσπάθεια που θα κάνει να αποτρέψει την ύπαρξη τριών πορτογαλικών ομάδων στα ημιτελικά.

Ο επιτελικός μέσος της Villarreal, Borja Valero, παραδέχθηκε πως η συντριβή της Κυριακής με 5-0 από την Valencia, προσφέρει στην FC Twente μια αχτίδα ελπίδας πως μπορεί να κάνει μια εκπληκτική ανατροπή και να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League. Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» έβαλε το ένα του πόδι στην επόμενη φάση, με την εμφατική νίκη 5-1 επί των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Ολλανδίας την περασμένη βδομάδα.

Μετά, όμως, από την βαριά ήττα στο Mestalla για τη La Liga, ο Valero επιμένει πως η ομάδα του Juan Carlos Garrido θα είναι πιο υποψιασμένη καθώς ταξιδεύει στο Enschede σε μια προσπάθεια να «κλείσει» ραντεβού στην τετράδα με την – κατά πάσα πιθανότητα – Porto.

Η Villarreal διέλυσε την πρωτοπόρο της Eredivisie με γκολ των Nilmar (δυο), Carlos Marchena, Valero και Giuseppe Rossi στο El Madrigal την προηγούμενη εβδομάδα. Η Twente μείωσε στα τελευταία λεπτά με τον Marc Janko και απέκτησε κάποιες ελπίδες ενόψει του δεύτερου αγώνα, αν και οι Ισπανοί είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Ο Garrido δεν υπολογίζει σε έξι παίκτες για το σημερινό ματς, συμπεριλαμβανομένων των βασικών Nilmar και Santi Cazorla – αμφότεροι είναι τιμωρημένοι – αλλά και των Marcos Senna, Gonzalo, Angel Lopez και Xavi Oliva που είναι τραυματίες. Αντίθετα, ο Jose Manuel Catala πρόσφατα αποθεραπεύτηκε. Στην Twente ευελπιστούν να είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Janko ενώ και ο Denny Landzaat πιθανότατα θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Braga – Dynamo Kiev          X

3.20

Twente – Villarreal   1

2.10

Theo Janssen Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).