Europa-LeagueΟι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών του Europa League έχουν φαβορί τους γηπεδούχους. Benfica, Dynamo Kiev, FC Porto και Villarreal έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε PSV, Braga, Spartak Moscow και FC Twente, αντίστοιχα. Αρκεί αυτά τα προγνωστικά να επιβεβαιωθούν και εντός αγωνιστικών χώρων.

Ο επιθετικός Nilmar πιστεύει πως η Villarreal διαθέτει ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να χαρίσει στο «Κίτρινο Υποβρύχιο» το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της, έχοντας φυσικά το Europa League στο μυαλό του. Η Villarreal βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας από το 1998 και δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο, αλλά με το ταλέντο που έχει στις τάξεις της, αυτό το στατιστικό μπορεί να αλλάξει.

Nilmar-Giuseppe-RossiΟι Nilmar και Giuseppe Rossi είναι μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη μπροστά – αυτούς ξεχώρισε και ο κεντρικός αμυντικός της FC Twente, Douglas – ενώ πίσω υπάρχουν και αρκετοί διεθνείς Ισπανοί, συμπεριλαμβανομένων των Joan Capdevilla και Carlos Marchena που το καλοκαίρι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, συν τους ταλαντούχους μέσους Borja Valero και Cani. Αν και η ομάδα του Juan Carlos Garrido έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της La Liga και του Copa del Rey, το Europa League σαφώς και είναι προσιτός στόχος.

Στο δρόμο της Villarreal προς τα ημιτελικά είναι η FC Twente, η οποία έχει κερδίσει έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της, με την μοναδική ήττα να έρχεται εκτός έδρας από την Zenit St Petersburg, στον πιο πρόσφατο αγώνα της, αλλά να είναι ανώδυνη, μιας και οι Ολλανδοί είχαν επικρατήσει 3-0 στο πρώτο ματς. Η ομάδα του Michel Preud’homme ταξίδεψε στο El Madrigal με ανεβασμένη ψυχολογία, έχοντας δυο βαθμούς προβάδισμα στην κορυφή της Eredivisie έναντι της PSV Eindhoven, την οποία κέρδισε 2-0, με τον Theo Janssen να πετυχαίνει και τα δυο γκολ.

Ο αμυντικός Luisao επιμένει πως η Benfica έχει ήδη αφήσει πίσω της την απογοήτευση από την εντός έδρας ήττα από την Porto, καθώς προετοιμάζεται για τον προημιτελικό με την PSV Eindhoven. Οι «Αετοί» είναι ακόμα στο κυνήγι του Europa League και ο Luisao επιμένει πως αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν ήδη… αλλάξει την κασέτα.

Benfica και PSV έχουν ευρωπαϊκό παρελθόν, καθώς είχαν συναντηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1988, με τους Ολλανδούς να κερδίζουν στη διαδικασία των πέναλτι στη Στουτγάρδη. Η PSV έχει καλή χρονιά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ολλανδία, παρά το ότι υπολείπεται δυο βαθμών της πρωτοπόρου FC Twente στην Eredivisie.

Οι παίκτες του Fred Rutten εντυπωσίασαν καθώς απέκλεισαν με νίκη εκτός έδρας τους Rangers της Σκοτίας, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι νεαροί Dries Wuyts και Stefano Marzo. Ο βοηθός προπονητή Erik ten Hag «κατασκόπευσε» την Benfica κόντρα στην Porto και γνωρίζει πως η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Nilmar            Σκόρερ Πρώτου Γκολ

5.50

Giuseppe Rossi          Σκόρερ Πρώτου Γκολ

4.60

Benfica – PSV Eindhoven    1

1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).