everton-logoΕπανέναρξή λοιπόν των πρωταθλημάτων, μετά την τελευταία αναγκαστική διακοπή τους λόγω υποχρεώσεων Εθνικών ομάδων και πλέον όλες οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα εισέρχονται στην περίοδο που έχουν ξεκάθαρους στόχους. Είναι σίγουρα η εποχή που κάθε προπονητής, παίκτης ακόμα και φίλαθλος ζει και αναπνέει την κάθε στιγμή, το κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αφού η τελική ευθεία των διοργανώσεων κρίνει τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς.

Το σίγουρο είναι ότι πολλές φορές το κίνητρο είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση, αρκεί η ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο να μπορεί να μετουσιώσει το πάθος και το κίνητρο σε παραγωγή γκολ, τα οποία πάντα αποτελούν το ποθητό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, την εποχή αυτή υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός από την πλευρά του παίκτη του στοιχήματος που γνωρίζει ότι πλέον οι πιθανότητες του για κέρδος αυξάνονται εξαιτίας του κινήτρου που έχουν οι ομάδες. Ωστόσο, αυτό το γνωρίζουν και οι bookmakers που με τι σειρά τους δε θέλουν να χάσουν τα κέρδη μιας περιόδου σε διάστημα λίγων μηνών, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουν ανάλογα και τις προσφερόμενες αποδόσεις.

Αυτό που θέλω να τονίζω όμως σε όλους, ακόμα και στον ίδιο μου τον εαυτό, είναι ότι πέρα από το κίνητρο που μπορεί να φαίνατε ότι έχει μια ομάδα, θα πρέπει να διακρίνουμε, να εξετάζουμε  και άλλα χαρακτηριστικά πριν την στοιχηματική μας τοποθέτηση. Η βασική ερώτηση που κάνω συχνά στον εαυτό είναι απλή: Το θέλει, μπορεί? Και εν συνεχεία ξεκινάω την ανάλυση που σε συνδυασμό με την οπτική εμπειρία (αυτό είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθώ σε μελλοντικό μου άρθρο) με οδηγεί στην τοποθέτηση ή μη ενός στοιχήματος.

Η αλήθεια είναι ότι δε συνηθίζω να γράφω τόσους μακροσκελείς προλόγους αλλά ήταν κάτι το οποίο ήθελα να σημειώσω πριν προσχωρήσω στα σημερινά προγνωστικά ποδοσφαίρου, τα οποία θα ολοκληρωθούν με παιχνίδι από την Λατινική Αμερική αργά το απόγευμα.

aston-villaΗ 31η αγνωστική της Premier League περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά και αμφίρροπα παιχνίδια. Ένα από αυτά είναι αυτό που διεξάγεται στο Goodison Park μεταξύ της Everton και της Aston Villa. Έχω την εντύπωση ότι όποιος παρακολουθεί το ποδόσφαιρο του νησιού θα έχει καταλάβει ότι η ομάδα του Moyes αποτελεί ίσως την πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα της κατηγορίας. Ομάδα με πλούσιο ταλέντο, το οποίο πολλές φορές για αδιευκρίνιστους λόγους δεν βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, τα τελευταία τους αποτελέσματα δείχνουν αν μη τι άλλο αφύπνιση και σοβαρότητα. Οι Toffees διατηρούν το αήττητο στην έδρα τους σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια και επιπρόσθετα διανύουν ένα καλό σερί έχοντας τέσσερις νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα στα έξι τελευταία του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα η ομάδα του Gérard Houllier βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να εμπεριέχει μεγάλο κίνητρο για την ομάδα του. Ωστόσο, η μία νίκη στα έξι τελευταία, καθώς και η κακή εικόνα που παρουσιάζουν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους (μόλις δύο νίκες σε δεκαπέντε εκτός έδρας παιχνίδια), αποτελούν καμπανάκι για την μη επιλογή του διπλού.   Έχοντας όμως την πεποίθηση ότι οι χωριάτες θα καταφέρουν να σκοράσουν έστω και μία φορά και σε συνδυασμό με την προσφερόμενη τιμή του Over 2.5, εκτιμώ ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι, το οποίο θα περιέχει ένταση και γκολ.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου

Everton – Aston Villa
Over 2.5

1.98

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).