uefa-champions-leagueΕχουμε φτάσει στα μισά του… μαραθωνίου των Clasico και η πίεση ανεβαίνει όλο και περισσότερο μιας και οι δυο ομάδες συναντιόνται στα ημιτελικά του Champions League, με ένα ραντεβού στο Wembley με μια εκ των Manchester United (πιθανότατα) και Schalke να διακυβεύεται!

Η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Santiago Bernabeu για την Primera Division ήταν κάτω του μετρίου παράσταση, με την Barcelona να έχει βάλει ήδη το ένα της χέρι στον τίτλου. Και, αν και η Real Madrid κατέκτησε την πρώτη της κούπα υπό τις οδηγίες του Jose Mourinho με την νίκη στην παράταση του τελικού του Copa del Rey επί της Barca στο Estadio Mestalla της Βαλένθια, το Champions League είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο βάρος.

Cristiano-Ronaldo-Jose-MourinhoΟ Mourinho έχει καταφέρει να σπάσει την κατάρα της Real στο Champions League, που την ήθελε να αποτυγχάνει να ξεπεράσει τη φάση των 16 από το 2004 και μετά, και την έχει φέρει κοντά στον πρώτο της τελικό μετά την κατάκτηση του ένατου τροπαίου της (επίδοση ρεκόρ) για πρώτη φορά μετά το 2002 – όταν το γκολ του Zinedine Zidane της είχε δώσει τη νίκη 2-1 επί της Bayer Leverkusen.

Το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Mourinho είναι απορίας άξιον. Μετά την ντροπιαστική ήττα 5-0 στο Camp Nou το Νοέμβριο, ο Πορτογάλος προτίμησε να ενισχύσει την άμυνά του στον αγώνα του Bernabeu στις 16 Απριλίου και πήρε ισοπαλία 1-1. Σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει λίγο πιο ριψοκίνδυνος για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Barcelona στις διπλές αναμετρήσεις. Οι τακτικές που επέλεξε στα δυο πρόσφατα παιχνίδια, είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μόλις δυο γκολ σε 180 λεπτά κανονικής διάρκειας αγώνα και αυτά ήρθαν από πέναλτι. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι…

Ο Mourinho θα χρειαστεί όλη την… μαγεία του προκειμένου να γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών – το έχει κάνει ήδη με τις FC Porto και Inter Milan. Η ικανότητα της Barcelona να σκοράρει είναι δεδομένη, έχοντας πετύχει τουλάχιστον πέντε γκολ σε 10 περιπτώσεις τη φετινή σεζόν, κάτι που κάνει την ομάδα του Pep Guardiola να είναι το φαβορί για να επαναλάβει τα κατορθώματα του 2009. Η κατάκτηση, όμως, του Copa del Rey θα δίνει σίγουρα στον Mourinho και τους παίκτες του την αυτοπεποίθηση πως μπορούν να τα καταφέρουν και να αποκλείσουν την Barcelona.

Και οι δυο πλευρές ξεκούρασαν βασικούς παίκτες το Σάββατο, αλλά αμφότερες έφτασαν σε νίκες, με την Real να γίνεται μάλιστα η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει έξι γκολ στη Valencia μέσα στο Mestalla!

Η Real θα παραταχθεί χωρίς τον Ricardo Carvalho, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στον επαναληπτικό με την Tottenham Hotspur στο White Hart Lane, και τον Sami Khedira που είναι τραυματίας. Ο Mourinho θα προσπαθήσει να κρατήσει και τους 11 παίκτες του στο γήπεδο αυτή τη φορά, με τους Angel di Maria, Raul Albiol και Sergio Ramos να έχουν αποβληθεί για τη Real στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια! Ο Mourinho είχε δει και τον Thiago Motta να αποβάλλεται για λογαριασμό της Inter στον περυσινό επαναληπτικό ημιτελικό στο Camp Nou…

Ο Bojan Krkic θα απουσιάσει για την Barca, ενώ παραμένουν οι αμφιβολίες για τον αρχηγό Carles Puyol, ο οποίος πάντως αναμένεται να αγωνιστεί. Με τους αριστερούς μπακ Eric Abidal και Maxwell να λείπουν σίγουρα και τους Puyol και Gabriel Milito να έχουν ενοχλήσεις, ο Guardiola αναμένεται να μεταθέσει έναν εκ των Javier Mascherano και Sergio Busquets στην άμυνα. Κάτι που ο Mourinho θα προσπαθήσει σίγουρα να εκμεταλλευτεί.

Lionel Messi Cristiano RonaldoΠολλά θα κριθούν από την μεγάλη μάχη των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo. Ο Αργεντινός, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, έφτασε τα 50 γκολ σε μια σεζόν με αυτό που σημείωσε κόντρα στην Osasuna. Ο Πορτογάλος, που κατέκτησε το Champions League με την Manchester United στη Μόσχα, έχει σταματήσει στα 44 γκολ, αλλά σημείωσε το μοναδικό στον τελικό του Copa del Rey. Ο Pedro είναι ο… αθόρυβος εργάτης της Barca έχοντας πετύχει 13 γκολ και προσφέρει άλλα επτά σε 23 ματς στη La Liga, ενώ έχει βρει κι άλλες τρεις φορές δίχτυα στο Champions League. Η παράδοση, πάντως, δείχνει Real Madrid αφού και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις που συναντήθηκε με την Barcelona στα ημιτελικά προκρίθηκε και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Real MadridBarcelona under 2,5

1,75

Cristiano Ronaldo     Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,45

Pedro  Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).