Edin-Dzeko-Manchester-CityΧριστός Ανέστη! Με υγεία πάνω από όλα και κατά δεύτερο λόγο με… καλά προγνωστικά. Το παιχνίδι στο Ewood Park ανάμεσα σε Blackburn και Manchester City κλείνει την αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Premier League, με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά αρκετά κοινά.

Ιδιοκτήτες που περιμένουν πολλά, κακή πορεία στο πρωτάθλημα και ένας προπονητής που είναι υπό ασφυκτική πίεση: ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει επακριβώς κάτι που η Blackburn και η Manchester City έχουν κοινό.

Στους Rovers, που κινδυνεύουν με υποβιβασμό και είναι σε ελεύθερη πτώση – χωρίς νίκη εδώ και εννέα αγώνες (τέσσερις ισοπαλίες, πέντε ήττες) και μόλις με τρεις στα 16 παιχνίδια από την ημέρα που ο Sam Allardyce έφυγε με άσχημο τρόπο από το Ewood Park από τα νέα αφεντικά του συλλόγου, την εταιρεία Venky.

Ο νυν τεχνικός Steve Kean μόνο σίγουρος δεν μπορεί να νιώθει παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δηλώσεις στήριξης από τα αφεντικά. Ειδικά από τη στιγμή που είχε υποσχεθεί θέση στην πρώτη οκτάδα και μια καλή πορεία στο κύπελλο. Και τίποτα από τα δύο δεν κατάφερε.

Οι στόχοι της Manchester City είναι πολύ πιο άμεσοι: κατάκτηση του πρώτου τροπαίου από το 1976 και τερματισμός στην πρώτη τετράδα της Premier League που σημαίνει και έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.  man-city-roberto-manciniΟ προπονητής Roberto Mancini κέρδισε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό του με τη νίκη επί της Manchester United στον ημιτελικό του FA Cup, αλλά η πίεση παραμένει. Η City παίρνει σχεδόν έναν βαθμό ανά παιχνίδι από τον Ιανουάριο και μετά και δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας το 2011 – έξι αγώνες, τρεις διαδοχικές ήττες!

Πάντως, η Manchester City παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Blackburn μετά την ήττα 1-0 στο Ewood Park τον Σεπτέμβριο του 2007 – ακολούθησαν τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οι Rovers μετρούν τρεις διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες και δεν έχουν νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα. Ο Edin Dzeko έχει αποτύχει να σκοράρει σε εννέα αγώνες για τη Manchester City. Εχει, μάλιστα, μόλις επτά προσπάθειες εντός εστίας. Ώρα να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί ειδικά από τη στιγμή που λείπει ο Carlos Tevez

Προγνωστικά ποδόσφαιρου:

BlackburnManchester City under 2,5

1,75

Edin Dzeko    Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3,10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).