aintree-ippodromiesΈνα είδος προγνωστικών ιπποδρομιών αποτελούν και οι προβλέψεις για τη μεταβολή των αποδόσεων των στοιχημάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα φαβορί άλογα στις Αγγλικές ιπποδρομίες. Με δεδομένη τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου όγκου των στοιχημάτων η οποιαδήποτε μεταβολή τους συνήθως έχει και την απαιτούμενη φερεγγυότητα. Ωστόσο η καθεαυτή πρόβλεψη της μεταβολής αποδόσεων αρκετές ώρες πριν την έναρξη των ιπποδρομιών δεν έχει σίγουρα την αξιοπιστία της πρόβλεψης 10 λεπτά πριν την εκκίνηση της κούρσας, αφού τότε πραγματοποιείται και η τοποθέτηση των περισσοτέρων παικτών στην αγορά. Παρόλα αυτά ας ρίξουμε μια ματιά σε ενδιαφέροντα γραφήματα των σημερινών ιπποδρομιών εφαρμόζοντας απλή τεχνική ανάλυση για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ιπποδρομίες του Aintree, που έχουν και το μεγαλύτερο τζίρο.

denman-grafima-stoixima-betfair-ippodromies-7-417:05 Aintree Το φαβορί ακούει στο όνομα Denman και το γράφημά του εμφανίζει ανοδική τάση με συνεχώς υψηλότερα χαμηλά. Τελευταία αντίσταση αποτέλεσε το 2.50, η οποία και θα χρησιμεύσει σε κάποιον trader που επιθυμεί σχηματισμό [intlink id=”2476″ type=”post”]Breakout[/intlink] ως σημείο εισόδου στην αγορά με κατά/lay στοίχημα. Στόχος του θα είναι η εξασφάλιση κέρδους από περαιτέρω άνοδο πριν φυσικά την εκκίνηση. Η σχεδιασμένη [intlink id=”1608″ type=”post”]γραμμή τάσης[/intlink] ενδεχομένως να χρησιμεύσει για τον ορισμό του stop loss, αν και προτιμότερο θα ήταν η τιμή της απόδοσης του προηγούμενου χαμηλού σημείου.

.

.

.

.

baby-run-grafima-stoixima-betfair-ippodromies-7-417:40 Aintree Εδώ το Baby Run για κάποιον εμφανίζει και αυτό ανοδική τάση, όμως ο υπομονετικός trader θα κρατήσει στάση αναμονής μέχρι η απόδοση να διασπάσει την ισχυρή αντίσταση στο 5.0. Ωστόσο τη στιγμή που ο όγκος των στοιχημάτων αυξάνεται και η αντίσταση παραμένει ακλόνητη, δε θα είναι έκπληξη εάν παρατηρηθεί πτώση μέχρι το 4.00. Το trading σε αυτήν την ιπποδρομία καλά είναι να γίνει με μεγάλη προσοχή και μόνο κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων λεπτών πριν την έναρξη της κούρσας, ώστε να έχουμε όλα τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν στην πρόβλεψη της μεταβολής της απόδοσης.

.

.

.

medermit-grafima-stoixima-betfair-ippodromies-7-418:50 Aintree Το γράφημα της απόδοσης του Medermit εμφανίζει πτώση από 3.50 μέχρι το 3.00 με αυξανόμενο τζίρο, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη σημασία στην πτώση αυτή. Παρόλα αυτά παρατηρείται μείωση του τζίρου όσο η στήριξη στο 3.00 διατηρεί την απόδοση σε εκείνα τα [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδα[/intlink], ενώ το μεγαλύτερο στοίχημα τοποθετήθηκε όταν για πρώτη φορά άγγιξε την τιμή 3.00. Αυτό έχει αρκετές πιθανότητες να σημαίνει πως το ενδιαφέρον των backers έφτασε στο αποκορύφωμά του και πλέον να μην υπάρχει η θέληση για υπέρ/back στοίχημα σε χαμηλότερες αποδόσεις. Η καλύτερη μέθοδος είναι να περιμένουν οι traders αν η επερχόμενη αύξηση τζίρου τις επόμενες ώρες θα οδηγήσει την απόδοση χαμηλότερα, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της πτωτικής τάσης.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.