england_manchester-unitedΠόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 13 μήνες στο ποδόσφαιρο. Τον Απρίλιο του 2010, η Manchester United έχανε εντός έδρας από την Chelsea και, μετά τον αποκλεισμό της από το Champions League από την Bayern Munich, έβγαινε και εκτός διεκδίκησης της Premier League στο Ewood Park, σε μια «διαβολεμένη» τριάδα αγώνων.

Αυτό το μήνα, μετά τις διαδοχικές νίκες επί των Schalke και Chelsea, ένας βαθμός στο Ewood Park θα δώσει στους Red Devils το ρεκόρ των 19 τίτλων στην Premier League κι ενώ θα ακολουθεί ο τελικός του Champions League. Εάν, πάντως, η United δεν καταφέρει να κερδίσει τους Rovers αλλά να πάρει εν τέλει τον τίτλο, θα γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Liverpool (1976/77) που το καταφέρνει έχοντας μόλις πέντε νίκες στα ταξίδια της.

Αλλά ο Edwin van der Sar ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Ο Nemanja Vidic ήταν εξαιρετικός. Ο Michael Carrick βελτιωνόταν καθώς προχωρούσε η σεζόν. Ο Dimitar Berbatov έκανε την καλύτερη περίοδο στο σύλλογο με 14 γκολ σε 12 εμφανίσεις του στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο, η ομάδα του Sir Alex Ferguson ίσως δεν έφτανε σε αυτό τον τίτλο αν δεν ήταν ο Javier Hernandez – ο χαμογελαστός Μεξικανός δολοφόνος.

Η συνεργασία του με τον Wayne Rooney ή η παρουσία του Berbatov, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ στο 7-1 επί της Blackburn τον Νοέμβριο, θα φέρει κακές αναμνήσεις στους Rovers που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αγωνιώδη αναζήτηση βαθμών, παρά το ότι πήραν τέσσερις στα δυο τελευταία παιχνίδια τους.

Στα χαρτιά φαίνεται πως η United θα πάρει την εκτός έδρας νίκη και θα πανηγυρίσει τον 12ο τίτλο της στα 19 τελευταία χρόνια. Αλλά ήταν μια αλλοπρόσαλλη σεζόν και, εάν οι Rovers δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, μπορεί να κλέψουν έναν βαθμό. Ισως αποδειχθεί αρκετός και για τους δυο συλλόγους…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Blackburn – Manchester United     X

3,40

Javier Hernandez Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,30

Dimitar Berbatov Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).