John_W_HenryΟ άνεμος αισιοδοξίας που πνέει στο Anfield, «ανάγκασε» τον ιδιοκτήτη της Liverpool, John W Henry, και τον πρόεδρο Tom Werner, να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο Merseyside προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Kenny Dalglish, ο οποίος υπέγραψε την Πέμπτη τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Το ερώτημα είναι, γιατί άργησαν τόσο πολύ; Από την στιγμή που ανέλαβε ο Kenny, με το αστραφτερό του χαμόγελο, ήταν φανερό πως η επιστροφή του στο Kop ήταν κάτι παραπάνω από άσκηση… νοσταλγίας για τους φίλους της Liverpool.

Κάποτε, ο Dalglish ήταν ο πρωταγωνιστής στο θριαμβευτικό 7-0 της Liverpool επί της Tottenham, η οποία από τον Μάρτιο του 1912 ως τον Μάρτιο του 1985 δεν έφυγε ούτε μια φορά νικήτρια από το Anfield! Και το αναφέρω αυτό γιατί μόνο με μια νίκη οι Spurs θα επανακτήσουν στα χέρια τους την κατοχή της πέμπτης θέσης της Premier League που οδηγεί στο Europa League.

Εχοντας συγκεντρώσει μόλις εννέα βαθμούς στα 10 τελευταία τους παιχνίδια στην Premier League, οι παίκτες του Harry Redknapp έχουν απωλέσει ήδη το Champions League. Ισως να έπεσαν θύματα της ευρωπαϊκής τους επιτυχίας. Ισως να έκαναν πάρα πολλά ταξίδια, να έδωσαν πάρα πολλούς αγώνες και να ξόδεψαν πάρα πολύ ενέργεια – σωματική και ψυχολογική. Ισως απλά να είναι μια ομάδα που δεν ήταν δυνατό να αφήσει την απαστράπτουσα λάμψη του Champions League και να ζήσει με τις εγχώριες υποχρεώσεις. Ή μήπως απλά είχε έναν γκαφατζή τερματοφύλακα (σ.σ. Heurelho Gomes);

Κι ενώ οι Spurs πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, η Liverpool έχει μαζέψει 20 βαθμούς στο ίδιο διάστημα των 10 αγώνων και οι Reds μπορούν να τερματίσουν στην πέμπτη θέση της Premier League εάν πάρουν ακόμα μια νίκη επί της Tottenham.

Και πώς να μην γίνει αυτό; Οι Reds είναι αήττητοι σε 16 αγώνες πρωταθλήματος κόντρα στους Spurs στο Anfield και έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά στις 23 τελευταίες εντός έδρας συναντήσεις των δυο ομάδων (16 νίκες, έξι ισοπαλίες) από το 1986. Η Liverpool έρχεται από 10 νίκες στις 14 τελευταίες αγωνιστικές (δυο ισοπαλίες) και στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της έχει σημειώσει 13 γκολ (τα επτά εξ αυτών ο Maxi Rodriguez). dirk-kuytΕπιπλέον, ο Dirk Kuyt έχει σημειώσει εννέα γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της Liverpool.

Και οι Reds θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που θα αγωνιστεί χωρίς τους Benoit Assou-Ekotto, William Gallas, Gareth Bale, Tom Huddlestone, Heurelho Gomes, Alan Hutton, Jermaine Jenas και Jonathan Woodgate.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Tottenham         1

1,75

Liverpool – Tottenham         over 2,5

1,83

Dirk Kuyt Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3,50

Maxi Rodriguez Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).