Η ευρωπαϊκή δόξα περνάει από το Wembley το Σάββατο, καθώς οι πρωταθλήτριες Ισπανίας και Αγγλίας συγκρούονται σε έναν από τους πλέον πολυαναμενόμενους τελικούς στην ιστορία του Champions League.

Η Barcelona και η Manchester United μπορούν ήδη να ισχυριστούν πως είναι δυο από τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου τα τελευταία χρόνια, έχοντας κάθε μια φτάσει από ακόμα δυο φορές στον τελικό την τελευταία πενταετία. Εχουν επιβεβαιώσει την κυριαρχία τους στο παιχνίδι και φέτος, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν τους εγχώριους τίτλους, ενώ έφτασαν και στον τελικό του Champions League συναντώντας ελάχιστες δυσκολίες.

uefa-champions-league-logo-wembley-2011

Η Barcelona πέρασε διά περιπάτου τους ομίλους, απέκλεισε στη συνέχεια την Arsenal και τη Shakhtar Donetsk για να χρειαστεί στη συνέχεια την ποιότητα του Lionel Messi για να αφήσει εκτός διοργάνωσης, στα ημιτελικά, την μισητή αντίπαλο Real Madrid. Η Manchester United δεν είχε προβλήματα στους ομίλους, το εμπόδιο της Marseille αποδείχθηκε χαμηλό ενώ στον αγγλικό εμφύλιο κόντρα στην Chelsea “μίλησε” ο Ryan Giggs. Η Schalke δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στα ημιτελικά.

Η Manchester United του Sir Alex Ferguson κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League παίρνοντας τα ηνία από την Chelsea με σχετική άνεση ενώ η Barcelona του Pep Guardiola συγκέντρωσε 96 βαθμούς για να φτάσει στην τρίτη διαδοχική κούπα στη La Liga. Παρ’ όλες, όμως, τις εγχώριες επιτυχίες, η έκβαση του τελικού στο Wembley θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα της σεζόν.

Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στον τελικό του 2009, στη Ρώμη, όπου η Barcelona είχε επικρατήσει 2-0 της Manchester United. Αλλά αυτό μικρή σημασία θα έχει όταν σφυρίξει την έναρξη του αγώνα ο Ούγγρος διαιτητής Viktor Kassai.

new-wembleyΟι δυο ομάδες απουσίες ιδιαίτερες δεν έχουν. Ο τερματοφύλακας Edwin van der Sar θα παίξει τον τελευταίο του αγώνα, αφού μετά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών! Ο βετεράνος Ολλανδός θα έχει μπροστά του τους Patrice Evra, Rio Ferdinand, τον αρχηγό Nemanja Vidic και έναν εκ των δίδυμων Βραζιλιάνων, πιθανότατα τον Fabio. Ο Ferguson έχει πληθώρα επιλογών στη μεσαία γραμμή, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει με τους Antonio Valencia, Michael Carrick, Giggs και Park Ji-Sung, αν και υπάρχουν και οι Nani, Anderson και Darren Ferguson που διεκδικούν φανέλα βασικού. Ο Javier Hernandez πραγματοποίησε εκπληκτική πρώτη σεζόν και λογικά θα ανταμειφθεί με μια θέση στην επίθεση, στο πλάι του Wayne Rooney.

Όπως η United, έτσι και η Barca, έχει όλα τα αστέρια διαθέσιμα. Ο Eric Abidal επέστρεψε στη δράση, δυο μήνες μετά την επέμβαση που έκανε στο συκώτι του. Ο Γάλλος αριστερός μπακ υπολογίζεται από τον Guardiola, αλλά πιθανότατα στη θέση του ξεκινήσει ο αρχηγός Carles Puyol. Μαζί με τον Ισπανό αμυντικό, μπροστά από τον Victor Valdes θα βρίσκονται και οι Dani Alves και Gerard Pique, ενώ ο Αργεντινός μέσος Javier Mascherano πιθανότατα οπισθοχωρήσει στο κέντρο της άμυνας. Ο Sergio Busquets θα είναι ο αμυντικός χαφ μπροστά από τους δυο άλλους μέσους Xavi και Andres Iniesta που θα έχουν περισσότερη ελευθερία ενώ ο Messi θα έχει συμπαραστάτες στην επίθεση τους David Villa και Pedro.

Οσο για προγνωστικά; Καλή τηλεθέαση!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).