laptop-beach-kalokairiΌταν κάτι το αφήνεις, απλά και αυτό σε αφήνει. Το γράφω αυτό περισσότερο ως προτροπή προς τους απανταχού παίκτες του στοιχήματος, εδικά τώρα που τα περισσότερα πρωταθλήματα βαίνουν προς το τέλος τους. Είναι πολύ σημαντικό, για κάποιον που φυσικά βλέπει την υπόθεση στοίχημα σοβαρά και όχι για διασκέδαση, να συνεχίσει τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με όσα πρωταθλήματα υπάρχουν και εξελίσσονται, αφού η συνεχόμενη μελέτη και ενασχόληση με το αντικείμενο, μόνο πρόοδο, αυτοπεποίθηση και κέρδη μπορεί να προσφέρει.

Το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο για ανασύνταξη, μελέτη στατιστικών δεδομένων και φυσικά εφαρμογή νέων μεθόδων και στρατηγικών με σκοπό να είμαστε όλοι έτοιμοι κατά την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Επιπρόσθετα, αποτελεί και την καλύτερη περίοδο, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση από συνεχόμενες αναμετρήσεις, για επανεξέταση του συνόλου της χρονιάς που έχει περάσει. Και όταν γράφω για επανεξέταση, το εννοώ. Κέρδη, ζημίες, λάθη, καλύτερη περίοδος, πιο προσοδοφόρα στοιχηματική αγορά, ψυχολογική κατάσταση κατά την τοποθέτηση των στοιχημάτων, όλα πρέπει να εξεταστούν. Τώρα μπορεί κάποιος να πει και που θα βρω όλα αυτά τα δεδομένα? Η απάντηση είναι απλή. Αν δεν είχατε/έχετε, κάποια μέθοδο αρχειοθέτησης των προαναφερθέντων (και ακόμα περισσοτέρων) δεδομένων τότε απλά ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βλέπουν το στοίχημα ως διασκέδαση ή στην κατηγορία των ανθρώπων που νομίζουν ότι το βλέπουν σοβαρά. Δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα, είναι ενασχολήσεις που πραγματικά απαιτούν πολύ κόπο, προσπάθεια, μεθοδικότητα και διαχείριση υλικών και άυλων πόρων ώστε να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Επανερχόμενος στο θέμα των πρωταθλημάτων κατά το διάστημα του καλοκαιριού θα πρέπει να σημειώσω το αυτονόητο. Τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη το επόμενο διάστημα δεν είναι και τα πλέον αξιόπιστα (βλέπε ειδικά Σουηδία και όχι μόνο), ωστόσο δεν παύουν να περιέχουν ποδοσφαιρικές αναμέτρησες, οι οποίες κρύβουν πάντα ευκαιρίες για κέρδη. Φυσικά τα πονταρίσματα θα πρέπει να είναι ελεγχόμενα και ως επί το πλείστον χαμηλότερα από αυτά που κάποιος τοποθετεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορεί οι αποδόσεις που βγαίνουν να είναι της ίδιας μορφής αλλά έχουν πολύ διαφορετική βαρύτητα. Είναι πολύ διαφορετικό το προσφερόμενο 1.40 της HJK Helsinki στην προσεχή αναμέτρηση της με τη Jaro, από το σημερινό 1.40-1.44 της Manchester City με τη Stoke City. Μπορεί αποδόσεις να είναι ίδιες όσον αφορά τη νίκη για τη γηπεδούχο ομάδα, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί το πρωτάθλημα της Φινλανδίας με αυτό της Premier League, ούτε φυσικά η HJK Helsinki (με συνολικό budget όσο το δεξί παπούτσι του Tevez) με την Manchester City.

Κλείνοντας το παρόν κείμενο θα ήθελα να παραθέσω μια φράση του Vidal Sassoon (ναι του κομμωτή-σαν να το βλέπω είδη γελάτε οι περισσότεροι), ο οποίος σε μια συνέντευξη του είπε ότι «το μοναδικό μέρος που η επιτυχία προϋπάρχει της εργασίας είναι το …λεξικό». Σκεφτείτε λίγο και μετά αποφασίστε τι θα κάνετε το καλοκαίρι.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).