Greek Play OffΣπουδαία ημέρα η σημερινή αφού διεξάγεται στο Δουβλίνο ο Πορτογαλικός εμφύλιος μεταξύ δύο πολύ ποιοτικών ομάδων αλλά και δύο εξαιρετικών και ανερχόμενων προπονητών. Ωστόσο, το στοιχηματικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στους αγώνες που διεξάγονται για τη διαδικασία των play off και για τη μάχη των Ελληνικών ομάδων για το μαγικό εισιτήριο που θα οδηγήσει μία εξ αυτών στα προκριματικά του Champions League.

Η αλήθεια είναι ότι η μίνι σειρά αγώνων των play off έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μου. Μπορεί ωραίο ποδόσφαιρο να μην παρακολουθούμε αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ανατροπές του αναμενομένου για πολλούς σεναρίου (κατάληψη της πρώτης θέσης από τον Παναθηναϊκό). Έχοντας ως γνώμονα το τελευταίο καθώς και την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι ομάδες στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, οδηγήθηκα στην τοποθέτηση στοιχημάτων στηρίζοντας τους φιλοξενούμενους.

panathinaikos_greece_clubΤο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι που διεξάγεται είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι πράσινοι πριν την εκκίνηση του μίνι πρωταθλήματος φάνταζαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης αφού και θεωρητικά καλύτερη ομάδα είχαν και ξεκινούσαν με το αβαντάζ των τριών βαθμών της κανονικής περιόδου. Ωστόσο, οι δύο ήττες και η μία ισοπαλία των τριών πρώτων αγωνιστικών μόνο φαβορί δεν καθιστούν πλέον την ομάδα του Jesualdo Ferreira. Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Ένα ακόμα άσχημο αποτέλεσμα θα οδηγήσει την ομάδα του τριφυλλιού εκτός στόχων. Επιπρόσθετα, θα αποτελέσει την αφορμή για την επερχόμενη χιονοστιβάδα, εν μέσω καλοκαιριού, σε όλα τα επίπεδα της ομάδας, αθλητικά και μη.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν αυτός ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο του άγχους αλλά και το εμπόδιου του αντιπάλου του. Αυτό που συγκράτησα από τους πράσινους στα πρώτα τρία παιχνίδια που έδωσαν είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα χωρίς πρακτικούς στόχους. Δεν υποστηρίζω ότι παίκτες και προπονητές δεν θέλουν την πρώτη θέση αλλά δυστυχώς αυτό δε βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ομάδα χωρίς πάθος, πλάνο και πίστη για αυτό που κυνηγάει είναι για εμένα προσωπικά χαμένη. Μπορεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να δημιούργησε ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν έβλεπες ότι αυτές προήλθαν από μια ομάδα που είχε ως στόχο να «λιώσει» τον αντίπαλο της και να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τη νίκη. Αντιθέτως, πιστεύω ότι για την ΑΕΚ ήταν ένα από τα πιο εύκολα ποδοσφαιρικά της απογεύματα και αν ο Καφές ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος ίσως θα μπορούσε να πάρει και το παιχνίδι.

Olympiakos Volou FcΟ σημερινός αντίπαλος του Παναθηναϊκού μπορεί να μην έχει το όνομα αλλά σίγουρα έχει τη χάρη. Η ομάδα του Κατσαβάκη  μπορεί να φαντάζει ως το αουτσάιντερ της σημερινής αναμέτρησης αλλά τα ποδοσφαιρικά δείγματα που έδωσε τόσο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και κατά τη διάρκεια των play off , μόνο εύκολη αντίπαλο δεν την καθιστούν. Μπορεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οι Βολιώτες να απογοήτευσαν, ωστόσο τόσο στο παιχνίδι με το ΠΑΟΚ (καθαρά πλασματικό το αποτέλεσμα του αγώνα) όσο και στον εντός έδρας θρίαμβο επί των πρασίνων, έδειξαν το πόσο δυνατό και δημιουργικό ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν.

Η προσφερόμενη απόδοση 1.78, με το line στο 1.25, αν μη τι άλλο είναι αποδεκτή για την προσωπική μου στοιχηματική φιλοσοφία και αποτελεί στοίχημα άξιο πονταρίσματος.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου

Ολυμπιακός Βόλου + 1.25

1,78

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).