Manchester City και Stoke συναντιόνται ξανά, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Premier League, μόλις 72 ώρες μετά την μεταξύ τους σύγκρουση στον τελικό του FA Cup. Με την πρώτη κούπα μετά από 35 χρόνια να έχει μπει στην τροπαιοθήκη και με τη συμμετοχή στο Champions League να είναι ήδη εξασφαλισμένη, θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε τους παίκτες της Manchester City αν ήδη έχουν το μυαλό τους στις καλοκαιρινές διακοπές…

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει υπό την επίβλεψη του δικτατορικού Roberto Mancini, ο οποίος θέλει όσο τίποτε άλλο να δει την ομάδα του να προσπερνάει την Arsenal στην τρίτη θέση και να εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League. Οι πανηγυρισμοί και τα ξενύχτια απαγορεύθηκαν διά ροπάλου μετά την επικράτηση στο Wembley, με το γκολ του Yaya Toure, καθώς ο Mancini προσπάθησε να κάνει τους παίκτες του να αποφύγουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, το εορταστικό… hangover.

Η ήττα στον τελικό του FA Cup, δεν θα πρέπει να αμαυρώσει την εξαιρετική πορεία που έχει πραγματοποιήσει φέτος η Stoke, η οποία είναι στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1974/75 και έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου.

Ο Mancini, που δεν έχει καινούρια προβλήματα, θα πραγματοποιήσει δυο τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του Σαββάτου, με τους Adam Johnson και James Milner να είναι εκ των υποψηφίων να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη, ο Tony Pulis δεν υπολογίζει στον Matthew Etherington αλλά ο Jermaine Pennant αναμένεται να αγωνιστεί παρά τις ενοχλήσεις. Ο Asmir Begovic αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια αντί του Thomas Sorensen – που έπαιξε βασικός σε όλα τα ματς του Κυπέλλου – ενώ υπάρχουν και οι γνωστές απουσίες των Ricardo Fuller και Danny Higginbotham.

Και μερικά στατιστικά στοιχεία: η Manchester City συμπλήρωσε 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ισοπαλία. Ο Joe Hart έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 16 παιχνίδια της Premier League φέτος, περισσότερα από κάθε άλλο τερματοφύλακα. Η Stoke έχει μόλις μια ήττα στα επτά τελευταία παιχνίδια της, αλλά εκτός έδρας έχει ηττηθεί και στις οκτώ αναμετρήσεις που έδωσε με ομάδες που βρίσκονται στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Πάντως, όποτε οι Potters ανοίγουν το σκορ, δεν χάνουν (10 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester City – Stoke      over 2,5

2,00

Mario Balotelli           Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,15

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version