Arsene_Wenger_Sir_Alex_FergusonΗ αντιπαράθεση μεταξύ Arsene Wenger και Sir Alex Ferguson είναι η μακροβιότερη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για το προς τα πού γέρνει η ζυγαριά αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για την 45η φορά που ο Wenger θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Sir Alex. Ο Ferguson μετράει 19 νίκες έναντι 14 του Γάλλου, ενώ υπάρχουν και 11 ισοπαλίες.

Η Manchester United του Ferguson οδεύει προς την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της στην Premier League τα πέντε τελευταία χρόνια, ενώ η Arsenal δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο από την ημέρα που επικράτησε των Red Devils στον τελικό του FA Cup το 2005.

Μια εκτός έδρας νίκη την Κυριακή, θα δώσει στην United την πέμπτη διαδοχική της επιτυχία επί της Arsenal σε όλες τις διοργανώσεις. Την τελευταία φορά που μια από τις δύο ομάδες είχε τέτοια κυριαρχία, ήταν πριν από 26 χρόνια, λίγο πριν ο Ferguson αναλάβει τα ηνία στο Old Trafford. Γενικά, η Manchester United είναι αήττητη στις επτά τελευταίες συναντήσεις με τους Gunners, κερδίζοντας έξι εξ αυτών.

Ο Wenger παραδέχθηκε πως οι ελπίδες της Arsenal για να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι «ελάχιστες», μετά από ένα σερί μια μόλις νίκης σε επτά αγώνες. Στο υπόλοιπο της σεζόν οι Gunners θα πρέπει μάλλον να επικεντρωθούν στο πώς θα περιορίσουν τη ζημία, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση απευθείας στους ομίλους του Champions League.

england_manchester-unitedΗ United μπορεί να έχει πανηγυρίσει μόλις πέντε εκτός έδρας νίκες φέτος στην Premier League, αλλά η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη, μετά την εντυπωσιακή επικράτηση (2-0) επί της Schalke στη Γερμανία  για το Champions League. Οι Red Devils σχεδόν σίγουρα θα βρίσκονται στο Λονδίνο σε τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό του Wembley.

Οι Gunners βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, έχοντας μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια τους (πέντε ισοπαλίες, μια ήττα στα υπόλοιπα). Μάλιστα, οι τρεις πιο πρόσφατοι αγώνες τους στο Emirates δεν ανέδειξαν νικητή ενώ στο ίδιο διάστημα σκόραραν μόλις μια φορά – με πέναλτι του Robin van Persie. Ο Ολλανδός επιθετικός έχει σημειώσει 18 γκολ σε 19 αγώνες με την Arsenal μέσα στο 2011. Από την άλλη, η United δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Arsenal – Manchester United          Να Σκοράρουν Και Οι Δυο Ομάδες

1,72

Robin van Persie       Σκόρερ Πρώτου Γκολ

8,25

Javier Hernandez      Σκόρερ Πρώτου Γκολ

8,75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).