england-swansea-cityΜετά το 0-0 της Πέμπτης στο City Ground, η Swansea υποδέχεται τη Nottingham Forest στο Liberty Stadium θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των play off της Championship. Εμείς θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για προγνωστικά.

Πολλοί είναι αυτοί που θα δώσουν τον χαρακτηρισμό του «φαβορί» στη Swansea για να φτάσει στον τελικό του Wembley, καθώς κατάφερε να πάρει τη «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη, παρά το ότι αγωνίστηκε σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Neil Taylor.

Αλλά ο προπονητής της Nottingham Forest, Billy Davies, επέμεινε πως το να παίζει η ομάδα του κόντρα σε 10 παίκτες είναι πολύ δυσκολότερο, αφού υπάρχει δυσκολία στο να δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε μια ομάδα που το μόνο που κάνει είναι να αμύνεται.

Εχοντας ηττηθεί από την Blackpool σε αυτό το σημείο της σεζόν την περασμένη χρονιά, η Forest δίνει για τέταρτη φορά τη μάχη της να βρεθεί στον τελικό των play off, χωρίς να τα έχει καταφέρει επουδενί τις τρεις προηγούμενες! Ο Davies ευελπιστεί από την πλευρά του να αποφύγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με διαφορετικό σύλλογο να πιει το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού. Δεν τα είχε καταφέρει όταν ήταν στον πάγκο της Preston ούτε το 2005 ούτε το 2006.

Είχε ανεβάσει, όμως, στην Premier League την Derby το 2007 και ο Davies ευελπιστεί να ακολουθήσει τα χνάρια του θρυλικού προπονητή Brian Clough, ο οποίος είχε οδηγήσει το σύλλογο των East Midlands στη μεγάλη κατηγορία. Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός της Swansea, Brendan Rodgers, περιέγραψε την εμφάνιση της ομάδας του ως «θαυμάσια» κι ευελπιστεί να πάει τη City στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια απουσίας.

Τα νούμερα «δείχνουν» Swansea: Εχει διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της στα τρία τελευταία παιχνίδια της και στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα. Γενικά, στην κανονική διάρκεια της Championship δέχθηκε μόλις 42 γκολ – καλύτερη επίδοση είχε μόνο η πρωταθλήτρια Queens Park Rangers. Από την άλλη, η Nottingham Forest έχει κάκιστη παράδοση στα play off: μόνο μια νίκη, δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στις προηγούμενες εμφανίσεις της.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

SwanseaNottingham Forest 1

1,95

Swansea – Nottingham Forest         G/G

1,92

Swansea – Nottingham Forest         2-1 (ΑΣ)

8,75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).