didier-drogba-chelseaΗ αυλαία πέφτει για την φετινή σεζόν της Chelsea, αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο γι’ αυτή, αλλά και για την εποχή του προπονητή της Carlo Ancelotti στο Stamford Bridge. Πέφτει, μαζί, και η αυλαία στα προγνωστικά της Premier League

Όπως οι Claudio Ranieri και Avram Grant ανακάλυψαν στο πρόσφατο παρελθόν, σεζόν χωρίς τρόπαιο δεν είναι αποδεκτή από τον ιδιοκτήτη Roman Abramovich. Η επιτυχία του νταμπλ πριν από 12 μήνες δεν μετράει καθόλου μα καθόλου.

Η σεζόν ήταν παντελώς αποτυχημένη, παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα που έφερε την Chelsea πέντε βαθμούς μπροστά από τους αντιπάλους της στα τέλη του Οκτώβρη, αλλά η τελευταία αγωνιστική της Premier League τη βρίσκει έξι βαθμούς πίσω από την Manchester United.

Ακόμα κι αν κερδίσει στο Goodison Park θα φτάσει στους 74 βαθμούς, συγκομιδή που θα είναι η χειρότερη μετά το 2003, ενώ τα 103 γκολ της περυσινής σεζόν έχουν πέσει στα, μόλις, 69 φέτος.

Με αυτά τα… ασυγχώρητα στατιστικά, είναι πολύ δύσκολο για τον Ancelotti να μείνει ζωντανός στη… ρώσικη ρουλέτα που θα τον βάλει ο Abramovich να παίξει στους διαδρόμους του Stamford Bridge την επόμενη βδομάδα.

Σε αντίθεση με τις ανοιχτές πληγές του Ιταλού, ο ομόλογός του στην τεχνική ηγεσία της Everton τείνει να γίνει… μέλος του εξοπλισμού στο Goodison Park. Μετά τους Sir Alex Ferguson και Arsene Wenger, ο David Moyes είναι ο τρίτος μακροβιότερος προπονητής στην Premier League.

Για μια ακόμα φορά η Everton ολοκληρώνει τη σεζόν φουριόζα και με έναν βαθμό θα εξασφαλίσει την έβδομη θέση, αφήνοντας τον Σκοτσέζο να αναρωτιέται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν δεν είχε ξεκινήσει τόσο άσχημα. Αήττητος εντός έδρας από το Νοέμβριο, ο Moyes φιλοδοξεί να τελειώσει τη σεζόν με θετικό αποτέλεσμα, αν και πίσω από την «μισητή» αντίπαλο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του Stanley Park.

Η παράδοση, πάντως, είναι με το μέρος των Λονδρέζων. Η Everton έβαλε τέλος σε ένα σερί 18 αγώνων στην Premier League και 24 ανεξαρτήτως διοργάνωσης χωρίς νίκη κόντρα στην Chelsea, κερδίζοντας 2-1 στο Goodison Park την περασμένη περίοδο. Επιπλέον, κέρδισαν τους Blues στα πέναλτι στο FA Cup τον Φεβρουάριο. Και πλέον οι Toffees έχουν πάρει τον αέρα της Chelsea, αφού παραμένουν αήττητοι στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Μάλιστα, έξι από τις οκτώ πιο πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο συλλόγων σε επίπεδο Premier League δεν ανέδειξαν νικητή, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια νίκη. Ο Didier Drogba κάτι… παθαίνει όταν βρίσκει απέναντί του την Everton, έχοντας σημειώσει επτά γκολ στους 10 τελευταίους αγώνες για την Premier League.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Everton – Chelsea     X

3,25

Didier Drogba Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).