england_manchester-unitedΚαμία ομάδα στην εποχή του Champions League δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει εντός έδρας ήττα με διαφορά δύο τερμάτων και να προκριθεί. Τέτοια είναι η δυσκολία του εγχειρήματος της Schalke, η οποία φιλοξενείται από τη Manchester United στο Old Trafford, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η κυριαρχική εμφάνιση της United στη Γερμανία της έδωσε τη νίκη 2-0 χάρη στα γκολ των Ryan Giggs και Wayne Rooney, ενώ το μοναδικό άξιο λόγου από την πλευρά της Schalke ήταν η εμφάνιση του τερματοφύλακα Manuel Neuer, ο οποίος κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το μέγεθος της ήττας, συν του ότι η United είναι αήττητη στο Old Trafford φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, σαφώς και εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της ομάδας του Sir Alex Ferguson στο Wembley.

Η χαλαρότητα είναι μια απειλή, ειδικά όταν η Schalke σημείωσε πέντε γκολ όταν ταξίδεψε στο σπίτι της – πρώην πια – πρωταθλήτριας Ευρώπης, Inter Milan, στον προηγούμενο γύρο, αλλά ο Sir Alex Ferguson μοιάζει πιθανό να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει και του καθοριστικού αγώνα με την Chelsea για την Premier League την Κυριακή. Ο τεχνικός της United είδε την ομάδα του να χάνει 1-0 από την Arsenal και αποκάλυψε πως ο Rooney θα ξεκουραστεί, με τους Dimitar Berbatov (που ακόμα δεν έχει σκοράρει στη διοργάνωση) και Michael Owen να είναι το πιθανότερο επιθετικό δίδυμο κόντρα στη Schalke και τον Paul Scholes να ξεκινάει στη μεσαία γραμμή. Ο Rooney δεν προπονήθηκε την Τρίτη λόγω ενοχλήσεων ενώ ο Darren Fletcher ίσως επιστρέψει και αυτός έπειτα από απουσία δύο μηνών λόγω ίωσης. Ο Fabio αποκόμισε ένα… ενθύμιο στην ήττα στο Emirates και πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί.

uefa-champions-leagueΗ «επικίνδυνη αποστολή» της Schalke ίσως βοηθηθεί από την επιστροφή του αμυντικού Benedikt Howedes, ο οποίος δεν έπαιξε στο πρώτο ματς λόγω τραυματισμού, αλλά επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Επίσης, ίσως και ο επιθετικός Klaas-Jan Huntelaar βάλει τέλος στην πολύμηνη απουσία του, λόγω προβλήματος στο γόνατο, και αγωνιστεί στην επίθεση στο πλάι του Raul – πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League.

Στους «βασιλικούς μπλε» του Ralf Rangnick, πάντως, δεν λείπει η αυτοπεποίθηση παρά το 0-2 της περασμένης Τρίτης, αλλά και το 1-4 από την Bayern Munich το Σάββατο. «Είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε την έκπληξη», δήλωσε ο πλάγιος μπακ Atsuto Uchida. Απομένει να φανεί αυτό και εντός αγωνιστικού χώρου…  Η Schalke πάντως, σε τέσσερις επισκέψεις της στην Αγγλία, νίκη δεν πανηγύρισε (τρεις ήττες).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester United – Schalke          under 2,5

2,00

Dimitar Berbatov Σκόρερ Πρώτου Γκολ

4,75

Raul Σκόρερ Πρώτου Γκολ

11,0

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).