bomboneraBoca Juniors και River Plate κοντράρονται για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Clausura, βάζοντας ακόμα μια πινελιά στο Superclasico της Αργεντινής. Κι εμείς θα βάλουμε τη δική μας στα προγνωστικά…

Πρόκειται για το παιχνίδι που είναι πάνω από όλα τα υπόλοιπα στο καλεντάρι της Αργεντινής, ακόμα και όταν οι δυο ομάδες – όπως τώρα – δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε διεκδικήτριες του τίτλου.

Μιλώντας για διεκδικήτριες, οι αψιμαχίες και τα νεύρα είναι πάντα συνώνυμα με αυτή την αναμέτρηση. Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα βεγγαλικά και λοιπά εθιμοτυπικά που στολίζουν πάντα ένα Superclasico θα απουσιάζουν αυτή τη φορά, καθώς το ποδόσφαιρο της Αργεντινής πενθεί τον τραγικό χαμό ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, απαγορεύτηκαν τα πανό και τα μουσικά όργανα, κάτι που σημαίνει πως το ενδιαφέρον θα είναι επικεντρωμένο ακόμα περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις κερκίδες.

Πάνω κάτω, οι δυο ομάδες θα έχουν όλους σχεδόν τους παίκτες τους διαθέσιμους για την σύγκρουση στο Bombonera και, ενώ μια νίκη θεωρείται υπέρ-απαραίτητη για τον τεχνικό των Xeneixe, Julio Falcioni, που βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση, είναι εξίσου σημαντική για την River που φλερτάρει με τις θέσεις του υποβιβασμού!

Επειδή, όμως, είναι κάτι σύνηθες σε αυτό το πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής, οι Millo την ίδια στιγμή διεκδικούν τον τίτλο στην Clausura και οι τρεις βαθμοί στο σπίτι της μισητής αντιπάλου θα τους κρατήσουν στο κυνήγι της Velez Sarsfield που έχει κυριαρχήσει στα τελευταία πρωταθλήματα.

martin-palermo-bocaΦυσικά θα πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε Boca Juniors και River Plate, με πολλά νεύρα, αψιμαχίες και αρκετές διακοπές, με λίγα γκολ και ελάχιστες στιγμές ποιοτικού ποδοσφαίρου. Μια νίκη της Boca, έστω και στα σημεία, φαντάζει αρκετά πιθανή και, για τους ρομαντικούς, σκόρερ του νικητήριου – ίσως και μοναδικού – τέρματος, μπορεί να είναι ο Martin Palermo που θα δώσει το παρών στο τελευταίο Superclasico της καριέρας του!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Boca Juniors – River Plate   under 2,5

1,60

Martin Palermo         Πρώτος Σκόρερ

5,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).