Mourinho-GuardiolaΤα εκατομμύρια των φίλων του ποδοσφαίρου που περίμεναν στον πρώτο αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ της Real Madrid και της Barcelona να δουν ποδοσφαιρική ποιότητα από τις δυο ομάδες που έχουν επιθετικό ταλέντο στο ρόστερ τους, έμειναν παραπονεμένοι από μια αναμέτρηση που ήταν… εκρηκτική αλλά για λανθασμένους λόγους.

Αυτό που έμεινε τελικά στους ποδοσφαιρόφιλους, ήταν οι αντιδράσεις του Jose Mourinho και όχι ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου. Τα απόνερα του El Clasico ήταν πολλά και διάφορα, αλλά πέραν των όποιων αντιπαραθέσεων, ένα είναι σίγουρο: η Barcelona προηγείται 2-0 και δίνει στην έδρα της το δεύτερο παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι πως για τη Real Madrid ο επαναληπτικός μοιάζει με… επικίνδυνη αποστολή.

Αναμφισβήτητα οι Καταλανοί βρίσκονται με το ένα πόδι στον τελικό του Wembley, όπου τους περιμένει πιθανότατα μια… επανάληψη του τελικού του 2009 απέναντι στην Manchester United. Ο Pep Guardiola έχει ηττηθεί μόλις σε τέσσερα από τα 37 παιχνίδια Champions League που έχει καθοδηγήσει την Barca και έχει την πολυτέλεια να ηττηθεί σε αυτό ακόμα και με ένα γκολ διαφορά και να προκριθεί. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει η Barca, είναι να μην μπλεχτεί σε μια… αιματοχυσία στο Camp Nou, που πιθανόν της στοιχίσει την απουσία παικτών ενόψει του τελικού.

Μια προσέγγιση «προσέχουμε την άμυνά μας και ό,τι προκύψει μπροστά», δεν φαίνεται και πολύ πιθανή από τον Mourinho καθώς η Real του καλείται να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα – από τα δυο γκολ του Lionel Messi – και να γίνει η πρώτη ομάδα που ανατρέπει τέτοια εντός έδρας ήττα και προκρίνεται! Την πρώτη φορά που επιχείρησε να παίξει στα ίσια τους Καταλανούς, πάντως, έφυγε με μια τραυματική εμπειρία, καθώς οι Los Blancos γνώρισαν το διασυρμό 5-0 το Νοέμβριο.

Χωρίς τον τιμωρημένο Pepe να προστατεύει την αμυντική γραμμή, η Real πιθανότατα παρατάξει έναν πιο επιθετικογενή παίκτη. Μια επιλογή είναι ο Karim Benzema, αλλά ο Gonzalo Higuain – που δεν έπαιξε καθόλου την προηγούμενη εβδομάδα – ίσως είναι η σοφότερη επιλογή για ποντάρισμα, καθώς η Real θα ψάξει απεγνωσμένα για γκολ. Η απουσία του έμπειρου Sergio Ramos είναι ένα πλήγμα, αν και αντισταθμίζεται από την επιστροφή του Ricardo Carvalho που εξέτισε την τιμωρία του.

Κι αν οι ήττες των Real και Barca από Real Zaragoza και Real Sociedad το Σάββατο για τη La Liga πέρασαν στα… ψιλά, σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο για όποια ομάδα ηττηθεί στο Camp Nou απόψε το βράδυ.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Barcelona – Real Madrid     over 2,5

1,58

Lionel Messi Σκόρερ Πρώτου Γκολ

4,20

Gonzalo Higuain Σκόρερ Πρώτου Γκολ

9,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version