Εχοντας κερδίσει 12 τίτλους στην Eredivisie μέσα στον 21ο αιώνα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η PSV είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η ομάδα της Eindhoven δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις πρόσφατες περιόδους, καθώς ο τελευταίος θρίαμβος στο πρωτάθλημα ήταν το 2008. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι πρέπει να γίνει στο Philips Stadium.

Το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου έχει αποφασίσει πως η PSV πρέπει να ενισχύσει το ρόστερ κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Εχει συνδεθεί ήδη με τον τερματοφύλακα της Tottenham Hotspur, Heurelho Gomes, τον μέσο της AZ, Stijn Schaars, τον νεαρό άσο της Feyenoord, Georginio Wijnaldum, και τον εξτρέμ της Heerenveen, Oussama Assaidi. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: η έλλειψη ρευστού.

Οι γίγαντες της Ολλανδίας έχουν ετήσιο μπάτζετ 64 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η αποτυχία τους να βρεθούν στους ομίλους του Champions League το 2009, το 2010 και το 2011 τους κόστισε περίπου 20 εκ. ευρώ ετησίως. Ο σύλλογος της Eindhoven πρόσφατα παρουσίασε ένα πλάνο που θα την επαναφέρει σε υψηλά οικονομικά στάνταρ. Η τοπική αρχή αποφάσισε να αγοράσει το γήπεδό του συλλόγου έναντι 48,4 εκ. ευρώ με την PSV να συνεχίζει να το χρησιμοποιεί έναντι 2,5 εκ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 20 χρόνια! Η Philips, βασικός χρηματοδότης της ομάδας, χορήγησε δάνειο ύψους 20 εκ. ευρώ.

Tiny Sanders eindhovenΩστόσο, ο γενικός διευθυντής Tiny Sanders ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαία η πώληση παικτών και οι περικοπές, προκειμένου η PSV να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα για μεταγραφές.

Ο σύλλογος ήδη ανακοίνωσε πως είναι προς πώληση παίκτες όπως οι Andreas Isaksson και Orlando Engelaar, αλλά δύσκολα οι δυο τους θα φέρουν μεγάλο ποσό στα ταμεία. Ο Ούγγρος διεθνής Balasz Dzsudzsak είναι ο παίκτης-κλειδί του συλλόγου και ο εξτρέμ πρόσφατα συνδέθηκε με ομάδες όπως οι Liverpool, Juventus, Lille και Anzi Makhachkala. Ενας άλλος παίκτης που ίσως δει την πόρτα της εξόδου είναι ο επιθετικός Ola Toivonen. Ο Σουηδός φορ βρέθηκε κοντά στη Liverpool το 2010 ενώ τώρα αρκετές ομάδες της Premier League και της Bundesliga έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Μια πρόταση της τάξεως των 12 εκ. ευρώ πιθανότατα θα ήταν αρκετή για να αλλάξει ομάδα ο Dzsudzsak ενώ γύρω στα 8 εκ. θα σήμαιναν το αντίο του Toivonen. Επιπλέον, εάν τελικά αποχωρήσουν και οι Isaksson και Engelaar θα μπουν πάνω από 20 εκ. ευρώ στα ταμεία της PSV.

Τα χρήματα αυτά θα είναι αρκετά για να πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές των Gomes (έχει συμβόλαιο ως το 2012, κοστολογείται στα 5 εκ. ευρώ), Schaars (2012, 2 εκ. ευρώ), Wijnaldum (2012, 5 εκ. ευρώ) και Assaidi (2013, 5 εκ. ευρώ) αρκεί φυσικά η Eindhoven να τα βρει και με τους παίκτες. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που ίσως κάνουν τους οπαδούς της PSV να ξεχάσουν αυτούς που πιθανότατα αποχωρήσουν.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).