copa-libertadoresΣτον κόσμο του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων, δεν υπάρχει σπουδαιότερη αναμέτρηση από τον τελικό του Copa Libertadores. Στη διοργάνωση ξεκίνησαν 38 ομάδες τον Ιανουάριο και πέντε μήνες αργότερα οι διεκδικητές έχουν μείνει μόνο δύο: η Penarol από την Ουρουγουάη και η Santos από τη Βραζιλία.

Η Penarol είναι η πλέον πετυχημένη ομάδα της Ουρουγουάης. Ηταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Copa Libertadores και μέχρι σήμερα μετράει πέντε τρόπαια στη συλλογή της (1960, 1961, 1966, 1982, 1987). Η Santos, η “φάλαινα” όπως είναι το παρατσούκλι της, διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου συλλόγου της Βραζιλίας μαζί με την Palmeiras. Κάτοχος δύο Copa Libertadores, αλλά προ… αμνημονεύτων ετών (1962, 1963).

Οι δυο φιναλίστ ευελπιστούν να προσθέσουν ακόμα μία κούπα στην τροπαιοθήκη τους μετά από τους δύο αγώνες. Ο πρώτος εξ αυτών είναι προγραμματισμένος να γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης στο θρυλικό Estadio Centenario του Μοντεβίδεο.

Ποιοι είναι όμως, οι παίκτες που μπορούν με μια τους κίνηση να κρίνουν τον διπλό τελικό;

NEYMAR (SANTOS)

Ενας από τους νεαρούς αστέρες που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Βραζιλιάνος έχει τραβήξει τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου με τις εμφανίσεις του την τελευταία διετία και, εάν καταφέρει να κατακτήσει το Copa Libertadores με την πρώτη του προσπάθεια, θα έχει μπροστά του μια… γιγαντομαχία με τον Lionel Messi της Barcelona στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Εάν η Santos καταφέρει να κρατήσει τον Neymar ως τότε στο Vila Belmiro.

ALEJANDRO MARTINUCCIO (PENAROL)

Ο Αργεντινός με το Νο10 στην πλάτη βλέπει τη φήμη του συνεχώς να μεγαλώνει. Ο 23χρονος παίζει με τρόπο που θυμίζει πολύ τον Javier Pastore, με τις επελάσεις του από τη μεσαία γραμμή. Σαφώς και είναι ο πλέον ταλαντούχος παίκτης της “Manya” και σίγουρα η Santos δεν θα πρέπει να αφήσει ούτε στιγμή ελεύθερο τον “El Negro” εάν θέλει να θριαμβεύσει. Η Velez Sarsfield μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό, αφού μια ασίστ του Martinuccio την άφησε εκτός τελικού!

ELANO (SANTOS)

Ενας από τους Βραζιλιάνους που επέστρεψαν στην πατρίδα τους τα τελευταία χρόνια. Οι εμφανίσεις του στο Copa Libertadores τον βοήθησαν να σβήσει το ατυχές πέρασμά του από την Manchester City. Ειδικός στα στημένα αλλά και ικανός σκόρερ, με τρία γκολ στο ενεργητικό του.

DARIO RODRIGUEZ (PENAROL)

montevideo-estadio-centenario
Estadio Centenario

Καλό το ταλέντο, όμως θα είναι… ασυγχώρητος όποιος ξεχάσει τους έμπειρους παίκτες – ειδικά σε αυτό το καθοριστικό σημείο. Εδώ απαιτείται ωμός επαγγελματισμός και ο αρχηγός της “Manya” μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Rodriguez επί σειρά ετών έδειξε την ποιότητά του σε Ουρουγουάη και Γερμανία. Αποδείχθηκε, μάλιστα, και ικανός σκόρερ στο πρώτο παιχνίδι με την Velez.

Καθαρά στοιχηματικά, η Penarol στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έδωσε για το Copa Libertadores μέσα στο Centenario, “έφερε” under 2,5 γκολ – και το άλλο έληξε 2-1. Η Santos θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της όπως έκανε στα μισά από τα ταξίδια της μέχρι στιγμής – και στα δυο από τα τρία στις νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Penarol – Santos  under 2,5

1,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).