Δύο ομάδες οι οποίες πριν μερικές εβδομάδες εξασφάλισαν την άνοδό τους στη Serie A, η Atalanta και η Siena, έχουν γίνει επίκεντρο ερευνών καθώς αμφότεροι οι σύλλογοι κατηγορούνται πως έχουν συμμετάσχει σε σκάνδαλα στοιχηματισμού, τα οποία περιλαμβάνουν και «στημένα παιχνίδια»

Ενας εκ των υπευθύνων της έρευνας που δουλεύει για την εισαγγελία που εδρεύει στην Κρεμόνα, επιβεβαίωσε πως οι δυο σύλλογοι αποτελούν μέρος της έρευνας. Ο Guido Salvini, δικαστής, δήλωσε στην «La Gazzetta dello Sport»: «Η ομοσπονδία έχει ήδη πιστοποιήσει έναν αριθμό αποτελεσμάτων σε διάφορες κατηγορίες. Απλά σκεφτείτε πως η Atalanta και η Siena πρόσφατα προήχθησαν στην Serie A και αυτοί οι δυο σύλλογοι εμπλέκονται. Οι ενέργειες της ομοσπονδίας συνεχίζονται και αυτά που γίνονται στις τελευταίες αγωνιστικές σε διάφορα πρωταθλήματα προκαλούν τεράστια ζημία στους συλλόγους, στους έντιμους παίκτες του στοιχήματος και στην καθαρότητα των διοργανώσεων».

Ακόμα και ο Cristiano Doni της Atalanta ανακρίνεται επειδή παράνομα στοιχημάτισε σε έναν αγώνα της ομάδας. Πόνταρε να κερδίσει 3-0 την Piacenza τον περασμένο Μάρτιο. Και το παιχνίδι έληξε… 3-0. Ωστόσο, ο προπονητής Stefano Colantuono υπεραμύνθηκε της ομάδας του: «Είναι κωμικό. Δείτε και μόνοι σας τα παιχνίδια που ερευνώνται και θα καταλάβετε», δήλωσε ο Colantuono. «Οι κλήσεις σε απολογία δεν αποδεικνύουν τίποτα και τα αποτελέσματα στους αγώνες αυτό δείχνουν. Το να υπάρχουν ερωτηματικά για την πορεία της Atalanta και της Siena είναι εντελώς κωμικό. Αυτές οι φήμες δεν έχουν υπόσταση».

Ο αθλητικός διευθυντής της Siena, Giorgio Perinetti, αντέκρουσε τις κατηγορίες που αφορούσαν το σύλλογό του σχετικά με παρατυπίες στη νίκη 4-0 επί της Sassuolo στις αρχές της σεζόν. «Ακόμα και στο Calciopoli που υπήρχε το όνομα της Siena, αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση. Πρέπει να παραμένουμε ψύχραιμοι, είμαστε ένας σύλλογος που λειτουργεί πάντα με τον ορθό τρόπο», είπε στο Antennaradioesse.

Giuseppe Signori Η ιστορία των Siena και Atalanta έρχεται να προστεθεί στις 16 συλλήψεις που πραγματοποίησε η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Giuseppe Signori. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ισχυρίζεται πως ο Signori είναι υπό κατοίκον περιορισμό και, πλην του πρώην άσου της Lazio, αρκετοί ακόμα παίκτες ομάδων της Serie B και της Lega Pro είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», δικαστές που ερευνούν την υπόθεση, έμαθαν πόσο… κοστολογείται ένα «στήσιμο»: χρειάζονται 400.000 ευρώ για ένα παιχνίδι της Serie A, 120.000 για ένα παιχνίδι της Serie B και 60.000 για ένα παιχνίδι της Lega Pro (παλαιότερης Serie C).

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).