trading-apodoseisΤο τελευταίο διάστημα (αρκετά μεγάλο θα έλεγα) απέχω από το στοίχημα ποδοσφαίρου, γιατί απλά δε βρίσκω κάτι ενδιαφέρον ώστε να με παρακινήσει στην τοποθέτηση χρημάτων σε ένα αποτέλεσμα. Προφανώς και αυτό έχει να κάνει με το τέλος των σοβαρών πρωταθλημάτων και την έλλειψη κάποιον μεγάλων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οπότε και βρίσκομαι στην περίοδο του απόλυτου τίποτα. Σωστά κάποιος μπορεί να πει ότι υπάρχουν πρωταθλήματα που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ότι σε αυτά υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές ευκαιρίες. Ωστόσο, το έχω γράψει ξανά ότι δεν τοποθετώ τα χρήματα μου ποτέ αν δεν έχω ιδία εικόνα των ομάδων, πέρα από τη στατιστική ανάλυση που κάνω πριν την έναρξη μιας αναμέτρησης. Φυσικά ένα από τα πρωταθλήματα που λατρεύω και παρακολουθώ είναι από της Βραζιλίας, στο οποίο θα αρχίσω να τοποθετούμε από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι πέντε πρώτες του αγωνιστικές (για να πω την αμαρτία μου κάποια στοιχήματα έχω τοποθετήσει).

trading-ladder
Trading ladder

Η βασική λέξη που στριφογυρνά στο κεφάλι μου εδώ και περίπου ένα μήνα είναι: ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Ανασύνταξη δυνάμεων, στρατηγικών, στατιστικών δεδομένων (τακτοποίηση καλύτερα), εξερεύνηση νέων αγορών που φυσικά ως στόχο έχει την καλύτερη προετοιμασία για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι δε μένω μακριά από τις αγορές. Προσπαθώ να εξερευνήσω νέες αγορές, στις οποίες (αν αυτό μπορεί να ισχύει) χρειάζεται λιγότερη γνώση του αθλήματος και περισσότερες γνώσεις χρηματιστηριακές – trading. Έτσι τεστάρω (πάντα σε training mode στο GeeksToy)  αγορές όπως αυτές του Tennis, Cricket και Snooker. Στις μόνες αγορές στις οποίες χρησιμοποιώ πραγματικά χρήματα είναι αυτές των Βρετανικών Ιπποδρομιών.

Αγορές που έχουν πραγματικά ενδιαφέρον από πλευράς trading (ίσως είναι οι μόνη αγορά που πραγματικά δε χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα για άλογα, αφού τα trades που εκτελείς βασίζονται καθαρά σε δείκτες και στο «διάβασμα» του ladder) αλλά συνάμα κρύβουν πολλούς κινδύνους, αφού ο μη γνώστης μπορεί να βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, αν τυχόν κάνει το λάθος και μετατρέψει το trade του από pre race σε in running.

Ωστόσο, ο στόχος του παρόντος κειμένου είναι (παραμένει θα έλεγα…μιας και τώρα κατάλαβα ότι έχω πλατειάσει αρκετά) να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου που έχουν να κάνουν με το σύνολο των εμπειριών μου γύρω από το στοίχημα και το trading. Ίσως τις ονόμαζα προσωπικές μου αρχές αλλά για να μη το περιορίσω προτιμώ τη λέξει σκέψεις, αφού το κείμενο βγαίνει σύμφωνα με τη ροή των σκέψεών μου. Να σημειώσω ότι τα όσα ακολουθούν δεν έχουν να κάνουν ούτε με συμβουλές αλλά ούτε και με οτιδήποτε έχει να κάνει με περίπλοκη τεχνογνωσία γύρω από το τζόγο. Απλά αποτελούν κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, τις οποίες κάποιοι ίσως τις κατακρίνουν και κάποιο άλλοι ίσως τις δούνε με θετικό μάτι. Αν μη τι άλλο όλοι μας βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση γνώσεων, οι οποίες μας ολοκληρώνουν ως παίκτες αλλά και ως ανθρώπους… (συνεχίζεται)

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).