oxi-xrimata-kerdosΣυνεχίζοντας λοιπόν από εκεί που είχα σταματήσει στο προηγούμενο μου κείμενο, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις, καθώς και απόψεις σχετικά με το τι χρειάζεται κάποιος/α, ώστε να μπορέσει να διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του στοιχήματος και του sports trading.

Δεν υπάρχουν χρήματα και φυσικά δεν υπάρχει κέρδος.

Ουπς. Τι είναι αυτά που γράφω? Είναι δυνατό να στοιχηματίζω στη νίκη της Barcelona ή να πραγματοποιώ trading αν ο Nadal κατακτήσει ή όχι το French Open και να μη κερδίζω χρήματα? Κάποιος πολύ εύλογα μπορεί να μου πει: Μα καλά αν δεν υπάρχει η έννοια του κέρδους/χρήματος τότε γιατί να στοιχηματίσω πάνω σε κάποιο αθλητικό γεγονός? Από την άλλη αυτό δεν επιζητεί ο καθένας από εμάς? Τοποθέτηση επιτυχημένων στοιχημάτων ή αγοροπωλησιών με σκοπό το κέρδος και την καλυτέρευση της ζωής μας. Δε θα διαφωνήσω αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χρήμα είναι απλά το μέσο για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι ο αυτοσκοπός της ζωής. euro-stoxosΌλοι ψάχνουν την εύκολη λύση, το μάντη που θα τους δώσει τα σίγουρα προγνωστικά, την αγορά που με δυο τρεις κινήσεις και ρισκάροντας Α € θα κερδίζουμε συνεχώς 3 και 4 Α €. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί απλά όλοι μας ψάχνουμε το γρήγορο χρήμα χωρίς κόπο,. Ποιος όμως έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει ότι για να μπορέσει κάποιος να έχει μια διαρκείς και επιτυχημένη καριέρα ως punter/sports trader, θα πρέπει στην κυριολεξία να δουλέψει πολλαπλάσια από μια κοινή δουλειά, πριν καταφέρει να έχει κάποια αξιόλογα κέρδη? Και όταν γράφω να δουλέψει, εννοώ να κάνει όλα αυτά που απαιτεί ο χώρος. Διάβασμα σχετικά με το σπορ που κάποιος θα αποφασίσει να ασχοληθεί, συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και επεξεργασία αυτών, συνεχή αναζήτηση στρατηγικών και εφαρμογών αυτών, διάβασμα και απόκτηση γνώσεων που μας καθιστούν να έχουμε έστω και 1% περισσότερη πιθανότητα επιτυχίας και πολλά άλλα που αν αρχίσω να τα απαριθμώ δε θα τελειώσω σήμερα.

Με απλά λόγια, όποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά και επαγγελματικά με το στοίχημα ή το sports trading, θα πρέπει πρώτα από όλα να απωθήσει την έννοια του χρήματος από το κεφάλι του. Δύσκολο ε? dollaria-stoxosΤο χρήμα και το κέρδος δεν πρέπει να αποτελεί το στόχο αλλά το αποτέλεσμα των στόχων μας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα βάλτε στην άκρη την έννοια του κέρδους και ξεκινήστε με σκοπό να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε γύρω από ένα άθλημα της αρεσκείας. Στη συνέχεια εφαρμόστε για μεγάλο χρονικό διάστημα (και όταν εννοώ μεγάλο το εννοώ) αυτά που μάθατε, κρατώντας χαμηλά το ρίσκο και εν συνέχεια αν όλα πάνε καλά τότε μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι είστε πλέον επαγγελματίας του χώρου. Πλέον θα είστε στο σημείο να σκεφτείτε στόχους όσον αφορά το θέμα των χρημάτων που θα θέλατε να κερδίζεται ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές αναγκαίας. Μη ξεχνάτε ότι επαγγελματίας δεν είναι μόνο αυτός που κερδίζει είκοσι χιλιάδες ευρώ την ημέρα. Επαγγελματίας είναι και αυτός που έχει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί να εφαρμόζει σωστά τις αρχές και τις γνώσεις του, ώστε αυτές να του αποφέρουν ένα κέρδος (έστω και μικρό) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επικεντρωθείτε στη μάθηση των αγορών, η οποίες θα σας αποφέρουν το πολυπόθητο κέρδος. Διαφορετικά αν το χρήμα είναι ο πρώτος και μοναδικός σκοπός τότε πολύ φοβάμαι ότι το μόνο που θα έχετε είναι συνεχείς αρνητικά πρόσημα στον στοιχηματικό σας λογαριασμό. Φυσικά όλα αυτά για να γίνουν απαιτούν και άλλους παράγοντες όπως αυτούς της ψυχολογίας, της πειθαρχίας … (συνεχίζεται)

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).