copa-libertadores-santos-penarolΜετά το 0-0 στο Μοντεβίδεο, Santos και Penarol αναζητούν μόνο τη νίκη προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του Copa Libertadores για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το στοίχημα και τα προγνωστικά έχουν την τιμητική τους.

Το ένατο – και τελευταίο παιχνίδι της – στο Copa Libertadores θα δώσει για φέτος τα ξημερώματα της Πέμπτης η Santos. Οι επιδόσεις της μέχρι τώρα είναι άκρως εντυπωσιακές, καθώς μετράει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ισοπαλία.

Αυτή θα είναι η τέταρτη παρουσία της σε τελικό. Η Peixe είχε κερδίσει σε δυο διαδοχικούς τελικούς, το 1962 (την… Penarol) και το 1964 (την Boca Juniors) ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρα χρόνια μέχρι να βρεθεί ξανά σε τελικό, για να ηττηθεί το 2003 από την Boca. Εάν η ιστορία επαναληφθεί, τότε η Penarol θα πρέπει να πανηγυρίσει μέσα στη Βραζιλία…

Η Santos θα αγωνιστεί, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους αλλά και για να έχει μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους οπαδούς της, στο χωρητικότητας 38.000 θέσεων Estadio Pacaembu της Corinthians, αντί για το δικό της «σπίτι», το Vila Belmiro που χωράει μόλις 21.000 θεατές.

Ο Murici Ramalho θα στηριχθεί εν πολλοίς στους νεαρούς αστέρες Neymar και Ganso. Ο πρώτος φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με την Real Madrid ενώ ο δεύτερος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει έπειτα από περίπου 1,5 μήνα απουσίας.

Για τους Ουρουγουανούς δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο Juan Oliveira ήταν αμφίβολος, αλλά ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό που αποκόμισε από τον πρώτο τελικό και θα ξεκινήσει βασικός.

Η Penarol έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής πέντε φορές το Copa Libertadores. Και το αξιοσημείωτο είναι πως και τις πέντε το έκανε παίζοντας εκτός έδρας! Οι Ουρουγουανοί έχουν δώσει 22 τελικούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού της περασμένης Τετάρτης, έχοντας εννέα νίκες, έξι ισοπαλίες και επτά ήττες. Η Manya έχει κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο – τελευταία το 1987 – και εάν το κάνει για έκτη, θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Independiente από την Αργεντινή, που προπορεύεται με επτά.

Ο τερματοφύλακας Sebastian Sosa ήταν ο κορυφαίος στον προηγούμενο, γύρο πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις. Ο προπονητής Diego Aguire θα θέλει όσο τίποτε άλλο να επαναλάβει η ομάδα του το… κατόρθωμα της φάσης των 16, όταν επικράτησε 2-1 της Internacional στη Βραζιλία, πετώντας εκτός διοργάνωσης την κάτοχο του τροπαίου.

Για στοιχηματικούς λόγους, να αναφερθεί πως σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και, εάν χρειαστεί, πέναλτι, καθώς δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Στα εντός έδρας παιχνίδια της ως τώρα – είτε στο Vila Belmiro είτε στο Pacaembu – η Santos μετράει τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες, ενώ ειδικά στην έδρα της Corinthians έχει σημειώσει δυο νίκες (αμφότερες 1-0) και μια ισοπαλία (1-1).

Από την άλλη, η Penarol έχει δυο νίκες και τέσσερις ήττες φέτος μακριά από την Ουρουγουάη. Ειδικά στα νοκ άουτ παιχνίδια, και οι τρεις αγώνες της πέρα από το Μοντεβίδεο ολοκληρώθηκαν με σκορ 2-1 (μια νίκη, δυο ήττες)!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

SANTOS – PENAROL        2-3 ΓΚΟΛ

1,90

SANTOS – PENAROL        2-1 ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ

8,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).