internacional-atletico-pr-stoixima-apodosi-grafimaΔύο σημαντικές μεταβολές αποδόσεων παρατηρούνται 1 λεπτό πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος Βραζιλίας Campeonato, Internacional – Atletico Paranaense και Cruzeiro – Gremio. Καθώς οι αγώνες γίνονται στις 1:30πμ ώρα Ελλάδας σίγουρα δε θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων παικτών. Παρόλα αυτά και καθώς η βραδιά προδιαθέτει για ξενύχτι, βρέθηκα να παρατηρώ τις μεταβολές των αποδόσεων στα στοιχήματα της Betfair αργά τη νύχτα, κάτι που σίγουρα μου είναι πρωτόγνωρο. Έτσι με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα την σημαντική άνοδο της απόδοσης του στοιχήματος υπέρ της Internacional, όπως αποτυπώνεται στην αρχική εικόνα. Αν και δηλώνω άσχετος με το Campeonato Brasileiro, πιστεύω ότι ένα τέτοιο γράφημα της απόδοσης ενός στοιχήματος ειδικά στο ποδόσφαιρο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Στο συγκεκριμένο αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Internacional και Atletico Paranaense τόσο η απόδοση του διπλού όσο και της ισοπαλίας έχουν εμφανώς πτωτική τάση, με την απόδοση στο φαβορί (Internacional) να αυξάνεται από 1.40 στο 1.60 κατά τη διάρκεια του στοιχήματος πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Το γεγονός της ανόδου της απόδοσης σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο τζίρο – με ιδιαίτερα μεγάλα στοιχήματα – προσδίδουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στη μεταβολή της απόδοσης.

cruzeiro-gremio-stoixima-apodosi-grafimaΩστόσο δεν ήταν ο μοναδικός αγώνας του πρωταθλήματος Βραζιλίας που με κέντρισε το ενδιαφέρον. Το γράφημα της γηπεδούχου ομάδας στην αναμέτρηση Cruzeiro – Gremio, αν και οπωσδήποτε δεν έχει την ίδια εντυπωσιακή πορεία, περιέχει σημαντική πληροφορία σχετικά με την προτίμηση των παικτών. Μάλιστα θεωρώ αξιοσημείωτη την πτώση και διάσπαση του επιπέδου στήριξης στο 1.60, λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Τα πονταρίσματα ωστόσο δεν αυξήθηκαν σε μέγεθος, αλλά ίσως να οφείλεται στο περιορισμένο ενδιαφέρον του κοινού γύρω από το συγκεκριμένο αγώνα του Campeonato, ή στη μικρή δυναμικότητα των layers, μην επιτρέποντας τους backers να ταιριάξουν μεγαλύτερα ποσά σε χαμηλότερες αποδόσεις. Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι οι backers ήταν σαφώς περισσότεροι κατά τη διάρκεια του στοιχήματος, τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν τις 1:30πμ.

Εάν τα παραπάνω ήταν γνωστά και είχαν γραφτεί πριν τα μεσάνυχτα, θα αποτελούσαν προγνωστικά ακολουθώντας το παράδειγμα των πρόσφατων δημοσιεύσεών μου με βάση τις μεταβολές αποδόσεων. Καθώς όμως το παρόν κείμενο ολοκληρώνεται 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, το άρθρο προστίθεται στην κατηγορία των ειδήσεων που κατά πάσα πιθανότητα θα διαβαστεί το πρωί της Πέμπτης. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.