aek-dinamo-tbilisi-grafima-betfair-apodosi-stoiximaΤυχεροί όσοι στοιχημάτισαν live στην ΑΕΚ (6.0) ενάντια στην Dinamo Tbilisi, πιο μεθοδικοί όσοι έπαιξαν στοίχημα live στη Maribor (20.0) απέναντι στην Rangers. Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 με την αρχική απόδοση να κυμαίνεται κοντά στο 1.50 στο online στοίχημα, η οποία ανέβαινε διαρκώς όσο η Ελληνική ομάδα δεν πετύχαινε κάποιο τέρμα κόντρα στην Dinamo. Η ανοδική αυτή πορεία της απόδοσης του live στοιχήματος διακόπηκε στο 87ο λεπτό με το πρώτο γκολ της Ένωσης οπότε κι αναπόφευκτα η απόδοση έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα όπως εύκολα διαπιστώνεται από το γράφημα του στοιχήματός της αποτυπωμένο στο ανταλλακτήριο της Betfair. Μάλλον η τύχη χαμογέλασε σε όσους στοιχημάτισαν εκείνη τη χρονική στιγμή, αν και είναι γνωστή η αυξημένη πιθανότητα επίτευξης τέρματος κατά τα τελευταία λεπτά μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

maribor-rangers-stoixima-apodosi-grafima-betfairΣτο δεύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος κεντρίζει το ενδιαφέρον για όποιον ασχολείται με το live στοίχημα, η Maribor επιβλήθηκε της Rangers με 2-1, κάνοντας μάλιστα ολική ανατροπή του σκορ. Σε αυτήν την περίπτωση και πάντα σύμφωνα με το γράφημα της απόδοσης του στοίχηματος κατά τη διάρκεια του αγώνα, η απόδοση της γηπεδούχου ομάδας ανέβηκε βίαια μετά το 0-1 και ακολούθησε ανοδική πορεία μέχρι την ισοφάριση. Στιγμιαία ταιριάστηκαν στοιχήματα με απόδοση 20.0 και οπωσδήποτε κάποιοι παίκτες χαμογέλασαν. Ωστόσο η ισοπαλία παρέμενε για αρκετά λεπτά κι έτσι η απόδοση ξανανέβηκε μέχρι το προηγούμενο επίπεδο, δηλαδή στο 20.0. Αν και η εφαρμογή τεχνικής ανάλυσης σε live στοιχήματα δεν προτιμάται από τους παίκτες, εντούτοις στο συγκεκριμένο παράδειγμα το επίπεδο αντίστασης αποδείχθηκε – κατόπιν εορτής – μια πολύ καλή ευκαιρία για να τοποθετηθεί ένας trader, παίζοντας υπέρ της Maribor. Η έκβαση του αγώνα σίγουρα δικαίωσε την επιλογή του.

Η σύγκριση των δύο παραπάνω αγώνων του Europa League όσον αφορά την εξέλιξη της απόδοσης της γηπεδούχου ομάδας με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο έχει ως στόχο να δείξει τη διαφορά μεταξύ ενός τυχαίου στοιχήματος κι ενός όχι τόσο τυχαίου αλλά περισσότερου μεθοδικού στοιχήματος. Αν και πράγματι δε συνιστάται ο συγκεκριμένος τρόπος στοιχήματος καθώς το ρίσκο σε live στοίχημα είναι συντριπτικά μεγαλύτερο σε σχέση με το στοίχημα πριν την έναρξη του αγώνα, είναι φανερό πως έχοντας έστω κι ένα πολύ απλό σε εφαρμογή και σκέψη σύστημα είναι πάντοτε προτιμότερο από τον στοιχηματισμό στα τυφλά. Ακόμα κι ένας απλός κανόνας – στο παράδειγμα το στοίχημα στην υψηλότερη πιο πρόσφατη ταιριασμένη απόδοση – είναι ένα είδος συστήματος απέναντι σε ένα εκβιασμένο στοίχημα προσπαθώντας να πετύχουμε την υψηλότερη δυνατή απόδοση χωρίς προηγούμενη ένδειξη – στο παράδειγμα της ΑΕΚ.

Οι πιθανότητες να πετύχουμε την υψηλότερη απόδοση είναι μεγαλύτερες στο γράφημα της Maribor συγκριτικά με το γράφημα της ΑΕΚ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, το stop loss κρίνεται απαραίτητο.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.