betdaq εναντίον betfairΉρθε ο Αύγουστος και μετά από μια ανάπαυλα επιστρέψαμε για να αρχίσουμε την οργάνωσή και τη μάχη για τη νέα στοιχηματική χρονιά. Ενώ έχω να γράψω αρκετά θέματα σχετικά με το στοίχημα αλλά και τα προγνωστικά ποδοσφαίρου, θα αφιερώσω το πρώτο κείμενο μου (για τη νέα σεζόν), σε ένα γεγονός, το οποίο εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στα δύο μεγάλα ανταλλακτήρια και κυρίως σε αυτό της Betfair. Σε παλαιότερο κείμενό μου είχα εκθέσει τις απόψεις μου για το μονοπώλιο της προαναφερθείσας εταιρίας και τα ερωτήματά μου σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Εκείνο όμως που δεν περίμενα είναι ότι η αφορμή για τη γιγάντωση ενός δεύτερου ανταλλακτηρίου (γεγονός το οποίο βοηθάει πολύ εμάς τους παίκτες), θα ερχόταν από την ίδια την Betfair. Και ποια είναι η αφορμή? Μα φυσικά η εισαγωγή της νέας πολιτικής της εταιρίας όσον αφορά τους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι σημειωτέον παρείχαν και παρέχουν την απαραίτητη ρευστότητα στις αγορές. Στη νέα πολιτική η Betfair εισάγει νέα Premium Charges, στους νικητές που κυμαίνονται από 40% έως 60%. Φυσικά κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη μαθηματικά αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες χρεώσεις δεν μπορείς να βγεις νικητής από τη στοιχηματική αρένα. Προσωπικά πιστεύω ότι η εταιρία δε θέλει πλέον παίκτες νικητές, αφού αυτό της στοιχίζει σε χρήμα (αυτό είναι μεγάλη κουβέντα) και σε επενδύσεις. Με άλλα λόγια εισάγοντας τόσο μεγάλες χρεώσεις είναι σα να απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία παικτών, λέγοντας τους απλά «Δεν σας θέλω». Το περίεργο βέβαια είναι ότι αυτοί οι παίκτες είναι που γιγάντωσαν την εταιρία και την έφτασαν στο σημείο πού είναι την παρούσα χρονική στιγμή.

Επόμενο ήταν ότι από την εφαρμογή της νέας πολιτικής στις 18 Ιουλίου, πολλοί παίκτες να αποσύρουν τα χρήματα τους και να μεταφερθούν στο γειτονικό μαγαζί της Betdaq, η οποία δείχνει επιτέλους να ξυπνάει, προσφέροντας προμήθεια της τάξεως του 2.5% στους παίκτες, καθώς επίσης  αναπτύσσοντας μια επιθετική πολιτική marketing όσον αφορά την προώθηση του προϊόντος της. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Betfair στο να εισάγει τέτοιου είδους χρεώσεις. Ίσως είναι το γεγονός ότι βλέπει την  Ευρωπαϊκή της θέση να κλονίζεται, αφού αρκετές χώρες (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας) οδηγούνται προς την απαγόρευση των ανταλλακτηρίων, ίσως βρίσκεται σε κατάσταση αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της, αφού πολλά από τα στελέχη της έχουν παραιτηθεί (ακόμα και ο CEO έχει ανακοινώσει την αποχώρησης του), ίσως απλά πλέον στερείται οράματος. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ρευστότητα συνεχώς ανεβαίνει στο ανταλλακτήριο της Betdaq, γεγονός ενθαρρυντικό για εμάς τους παίκτες του στοιχήματος.

Τζίρος Ιπποδρομίας betfair
Τζίρος Ιπποδρομίας betfair

Τζίρος Ιπποδρομίας betdaq
Τζίρος Ιπποδρομίας Betdaq

Τέλος θα ήθελα να παραθέσω, αυτούσιο, κάτι που διάβασα την Κυριακή σε ένα από τα blog που παρακολουθώ (Green All Over), το οποίο αν μη τι άλλο διαθέτει χιούμορ αλλά ταυτόχρονα σκιαγραφεί την αλήθεια σχετικά με τη νέα πολιτική της Betfair.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).