Real-Madrid-La-Liga-CupΜπορεί η Barcelona να στοχεύει φέτος στην τέταρτη διαδοχική κατάκτηση της La Liga, ωστόσο η Real Madrid είναι κάτι παραπάνω από έτοιμη για να την κυνηγήσει μέχρι το τέλος για μια ακόμα φορά. Στην πραγματικότητα, οι παίκτες του Jose Mourinho ποτέ δεν έδειξαν σε καλύτερη κατάσταση για να σταματήσουν την κυριαρχία των Καταλανών. Ιδού οι τέσσερις σημαντικότεροι λόγοι που θα φέρουν φέτος τη “Βασίλισσα” στην κορυφή.

1. Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ MOURINHO ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ

Είναι αποδεδειγμένο πως ο Mourinho πάντα ζητάει από τα αφεντικά του να κρίνεται τη δεύτερη χρονιά. Αυτό έκανε και όταν μίλησε στον Ισπανικό Τύπο κατά την ανακοίνωση πρόσληψής του από τη Real Madrid την περασμένη σεζόν. Πλέον ο Πορτογάλος είναι έτοιμος να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Εκανε τις μεταγραφές που ήθελε για να ενισχύσει τις επιλογές του, οι τακτικές του έχουν αρχίσει να αφομοιώνονται και οι παίκτες του είναι… πεινασμένοι! Η απώλεια του Supercopa στα δυο ματς με την Barcelona έδειξε πως η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων έχει μειωθεί – καμία σχέση με το 5-0 του περασμένου Νοεμβρίου.

2. ΒΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Εντάξει, η Barcelona έκανε δυο σημαντικές μεταγραφές στα πρόσωπα των Alexis Sanchez και Cesc Fabregas, ωστόσο αναγκάστηκε να θυσιάσει αρκετούς από τους αναπληρωματικούς της παίκτες, κάτι που σημαίνει πως φέτος έχει μικρότερο βάθος στο ρόστερ. Κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας, με τον Carles Puyol να συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Αντίθετα, η Real δείχνει πως έχει το πλέον δυνατό ρόστερ στην Ευρώπη. Ακόμα και στο 6-0 επί της Zaragoza την Κυριακή, στον πάγκο βρίσκονταν παίκτες όπως οι Kaka και Gonzalo Higuain. Ακόμα, ο νεοαποκτηθείς Nuri Sahin απουσίασε λόγω τραυματισμού, ενώ οι Hamit Altintop και Sami Khedira ήταν επίσης εκτός. Σε αυτούς, συνυπολογίστε και τους Lassana Diarra, Pedro Leon και Esteban Granero που είναι υπό παραχώρηση.

3. CRISTIANO RONALDO, ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΡΜΑΤΩΝ

Εάν δεν υπήρχε ο Lionel Messi, ο Ronaldo θα ήταν σίγουρα ο κυρίαρχος του Ballon d’Or και θα αναγνωριζόταν ως ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Αργεντινός θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να ξεπεράσει τις επιδόσεις-φαινόμενο σκοραρίσματος του Πορτογάλου επιθετικού. Το χατ-τρικ που σημείωσε στο 6-0 επί της Zaragoza ήταν ακόμα μια απόδειξη. Ο Ronaldo έχει σημειώσει πλέον 90 γκολ σε 92 αγώνες με την φανέλα της Real Madrid, συμπεριλαμβανομένων 14 τερμάτων στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος! Σε δυο σεζόν στην Ισπανία, έχει σκοράρει εναντίον όλων των ομάδων, με εξαίρεση την… Barcelona.

4. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Mourinho αντιμετώπισε προβλήματα με την ιεραρχία του συλλόγου σε μεγάλο μέρος της πρώτης του σεζόν, απαιτώντας μεγαλύτερο έλεγχο. Ο Florentino Perez αρχικά αρνήθηκε και ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να έχει τυπικές σχέσεις με τον γενικό διευθυντή Jorge Valdano, οι οποίες έγιναν… ψυχρές λίγο πριν από τα τέσσερα περυσινά Clasicos. Ο Perez έπρεπε να πάρει μια απόφαση και ο “Special One” ήταν αυτός που κέρδισε την ψήφο του. Πλέον, ο πρώην τεχνικός των Porto, Chelsea και Inter μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες που έχει ση διάθεσή του και να ετοιμαστεί για τις μάχες με την Barcelona.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ LA LIGA   REAL MADRID

2,50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).