djokovic-stoixima-grafima-apodosi-us-openΚανένα ευρώ δε θα ρισκάρω στον τελικό του US Open μεταξύ Djokovic και Nadal που αναβλήθηκε για σήμερα, αφού δεν υπάρχει value στις αποδόσεις τους. Εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται την απουσία οποιασδήποτε ευκαιρίας για μακροχρόνιο κέρδος, εάν απλώς κοιτάξει τα γραφήματα των αποδόσεων του στοιχήματος των 2 τενιστών. Καμία διακύμανση, κανένα ίχνος πτώσης ή ανόδου της απόδοσης, μια απλή ευθεία γραμμή που δεν ήταν ικανή να μεταβάλλουν ούτε τα πολλαπλά μεγάλα στοιχήματα των €35,000 υπέρ του Djokovic, αλλά ούτε και των €12,000 υπέρ του Nadal. Η αγορά μίλησε και βρήκε δίκαιες τις αποδόσεις στο στοίχημα του τελικού του US Open να είναι 1.67 για τον Djokovic και 2.50 για τον Nadal 12 ώρες πριν την έναρξη του αναβληθέντος λόγω καιρού τελικού στο τένις.

Είναι γνωστό το efficiency των αγορών στο στοίχημα. Οι παίκτες οδηγούν με το πλήθος και τον όγκο των στοιχημάτων τους τις αποδόσεις εκεί ακριβώς όπου θα έπρεπε να είναι, ώστε να αποτελεί ένα zero-sum game, ένα στοίχημα όπου στο τέλος εάν παιχτεί 1,000 φορές να μη βγει κανείς νικητής (πέραν της προμήθειας). nadal-stoixima-grafima-apodosi-us-openΓια το λόγο αυτό value υπάρχει στις μικρές ή σπανιότερα μεγάλες διακυμάνσεις των αποδόσεων μέχρι να ισορροπήσουν η προσφορά με τη ζήτηση και να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη απόδοση. Στο συγκεκριμένο στοίχημα του τένις για το US Open δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία περί value, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει κάποιο νέο ή κάποια εσωτερική πληροφόρηση πριν την έναρξη του αγώνα. Τα €700,00 που έχουν τοποθετηθεί στη στοιχηματική αγορά του τελικού στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων χωρίς σημαντική μεταβολή των αποδόσεων αποδεικνύουν πως το «έξυπνο χρήμα» δε ρισκάρει στο μεγάλο αγώνα του τένις.

Εκτός φυσικά εάν μέχρι τις 23:00 ώρα Ελλάδας κάποια απόδοση μεταβληθεί σημαντικά. Εάν οι αποδόσεις παραμείνουν ως έχουν μέχρι τότε, δεν υπάρχει λόγος να στοιχηματίσω ούτε ένα ευρώ, αφού η αγορά μού λέει πως ο Djokovic έχει 59,8% να κερδίσει το US Open με αουτσάιντερ τον Nadal, δίνοντάς του 40.2%. Αμφιβάλλει κανείς;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.