gyrosGyros είναι το όνομα που επέλεξα για το σύστημα στοιχήματος σε αγώνες ποδοσφαίρου, που βασίζεται στον [intlink id=”1835″ type=”post”]τζίρο των στοιχημάτων[/intlink]. Ξεκινώντας από σήμερα, θα γίνει μια προσπάθεια δημοσίευσης και παρακολούθησης των προγνωστικών και των επιδόσεων του συστήματος αυτού για το επόμενο διάστημα. Σε αντίθεση όμως με την [intlink id=”2828″ type=”post”]εφαρμογή του συστήματος νευρωνικών δικτύων πέρσι[/intlink], αυτή τη φορά το σύστημα αυτό έχει δικιά του σελίδα όπου θα παρουσιάζονται τα προγνωστικά της ημέρας, ακολουθούμενα από το γενικό ταμείο του συστήματος. Τη σελίδα αυτή θα τη βρείτε στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας με το όνομα «[intlink id=”4008″ type=”page”]Σύστημα Gyros: Προγνωστικά / Ταμείο[/intlink]». Είτε επιθυμείτε απλώς να παραμείνετε θεατής στην εφαρμογή του συστήματος Gyros, είτε θέλετε να ρισκάρετε με δικά σας χρήματα από την αρχή, είτε ακόμα κι αν βρίσκεστε σε αυτή τη σελίδα αρκετές βδομάδες μετά την έναρξη του συστήματος, καλό είναι να διαβάσετε τις λεπτομέρειες του συστήματος και κυρίως τον τρόπο σκέψης και τη διαχείριση κεφαλαίου που πρέπει να εφαρμοσθεί για την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων σε βάθος χρόνου.

Γιατί Gyros

Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να επινοηθεί ένα όνομα για το σύστημα. Δε γινόταν κάθε φορά να αναφέρομαι στο σύστημα ως «σύστημα στοιχήματος με βάση τον τζίρο». Έτσι ακολουθώντας τη μόδα επινόησης μιας trendy ονομασίας των συστημάτων σε διάφορες ιστοσελίδες και φόρουμ, κατέληξα στο όνομα Gyros για τους εξής λόγους:

  • Αφού το σύστημα βασίζεται στον [intlink id=”1499″ type=”post”]τζίρο ως μεταβλητή εισόδου[/intlink], σε greeklish θα το λέγαμε Tziro. Το αγγλικό γράμμα “G” εύκολα αντικαθιστά τον ελληνικό δίφθογγο “τζ” (όπως π.χ. στο George) κι έτσι αμέσως έγινε Giros.
  • Τι “i”, τι “y” και ο Giros έγινε Gyros παραπέμποντας σε πασίγνωστο Ελληνικό πιάτο κρέατος που θα γίνει και το φαγητό – σπόνσορας του συστήματος. Κάθε φορά που θα σημειώνεται μια κερδοφόρα μέρα/εβδομάδα/μήνα, γιατί να μην το γιορτάζουμε με το αντίστοιχο πιάτο;!
  • Εάν η επιτυχία επαληθευτεί, είναι σχετικά εύκολο να προωθηθεί το σύστημα και στο εξωτερικό με το όνομα Gyros, λέξη αρκετά γνωστή στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
  • Κατά μέσο όρο γίνονται 49,500 αναζητήσεις μηνιαίως της λέξη «Gyros» στο Google. Σε σύγκριση με το “tziros” η διαφορά ήταν τεράστια.

Εγγύηση μελλοντικής απόδοσης του συστήματος

Ιστορικό απόδοσης Gyros με €100/στοίχημα

Καμία. Τα στατιστικά δεδομένα πάνω στα οποία βασίζεται η ανάλυση του συστήματος Gyros χρονολογούνται προ 5ετίας σχεδόν και δεν είναι σίγουρο ότι οι συνθήκες έχουν παραμείνει οι ίδιες. Αν και είναι πιθανόν οι προϋποθέσεις να παραμένουν και οι παραδοχές να ισχύουν, κανείς δε μου εγγυάται για παράδειγμα, πως οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ εξακολουθούν να υπολογίζονται όπως προέκυπταν το 2007. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνει forward testing, εξ ου και ο λόγος εφαρμογής του συστήματος φέτος. Παρόλα αυτά και για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, η απόδοση του συστήματος ξεπέρασε το 8% επί του τζίρου εφαρμόζοντας φίλτρα στο φύλλο Excel που μεγιστοποίησαν την απόδοση αυτή. Έτσι για κάθε ευρώ που τοποθετείται, αναμένεται €0.08 κέρδος θεωρητικά.

Διαχείριση χρημάτων

Εάν αποφασίσει κανείς να ακολουθήσει το σύστημα, πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίσει και να διαθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό που θα ορίσει εξαρχής. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του ποσού, τα συμπεράσματα θα είναι τα ίδια είτε αφιερώσει κανείς 100 ευρώ, είτε 10,000 ευρώ. Αφού έχει ορισθεί το [intlink id=”1350″ type=”post”]αρχικό κεφάλαιο[/intlink], θα πρέπει να διαιρεθεί σε 100 ίσα μέρη και σε κάθε σημείο που προτείνεται, θα στοιχηματίζεται ένα μέρος από αυτά. Με άλλα λόγια το ρίσκο ανά σημείο πρόβλεψης είναι 1% του κεφαλαίου. Με βάση την απόδοση του συστήματος στο παρελθόν, είναι σίγουρο πως το [intlink id=”1345″ type=”post”]drawdown[/intlink] του συστήματος θα κοστίσει 35 στοιχήματα. Άρα ρισκάροντας 1% ανά στοίχημα, θα βρεθούμε σίγουρα κάποια στιγμή να χάνουμε 35 μέρη του αρχικού κεφαλαίου. Όσο καλύτερα προετοιμασμένος είναι ένας παίκτης για εκείνη τη στιγμή, τόσο ευκολότερα θα συνεχίσει να ποντάρει. Εάν εξακριβωθεί μετά από ικανοποιητικό δείγμα στοιχημάτων η κερδοφορία του συστήματος, συνιστάται η εφαρμογή του κριτηρίου Kelly στο ποντάρισμα. Μέχρι τότε όμως αξίζει να διαβάσει κανείς για τη [intlink id=”1442″ type=”post”]σύγκριση του σταθερού πονταρίσματος με το κριτήριο Kelly[/intlink] ή για τις [intlink id=”1448″ type=”post”]6 χειρότερες ιδέες στο ποντάρισμα[/intlink].

Όγκος στοιχημάτων και διοργανώσεις

Ο όγκος των στοιχημάτων ανέρχεται περίπου στο 25% των αγώνων που αναλύονται. Έτσι εάν αναλυθούν 1000 αγώνες, αναμένεται να τοποθετηθούν 250 στοιχήματα. Κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, καταγράφηκαν 11,000 αγώνες. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως αν και το αρχικό σύστημα παρέβλεπε αγώνες κυπέλλων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League κλπ), διαπιστώθηκε πως η απόδοση των συγκεκριμένων προγνωστικών ήταν θετική, αν και εντυπωσιακά χαμηλότερη. Ένας παίκτης που επιθυμεί τη μικρότερη δυνατή διακύμανση του κεφαλαίου του προτείνεται να αποφύγει τέτοιους αγώνες. Παρόλα αυτά τα προγνωστικά αυτά θα εισάγονται κανονικά στο σύστημα και στο τελικό ταμείο. Εντούτοις φιλικοί αγώνες αγνοούνται εντελώς.

Δημοσίευση προγνωστικών

Εξαιτίας της εισαγωγής δεδομένων κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας πριν την έναρξη των αγώνων, γίνεται αντιληπτό πως τα προγνωστικά θα δημοσιεύονται ανάλογα με την ώρα έναρξης των αγώνων. Για παράδειγμα, σε μια μέρα έχουμε 10 αγώνες που ξεκινάν στις 17:00, 5 αγώνες στις 19:00 και 10 αγώνες στις 21:00. Εκείνη τη μέρα θα δημοσιευτούν 3 φορές προγνωστικά: μία περίπου στις 16:00 με 17:00, μία στις 18:00 με 19:00 και μία στις 20:00 με 21:00. Προφανώς κάποιες ώρες ή μέρες θα χαθούν λόγω φόρτου εργασίας ή άλλων αιτιών. Δεν έχει καμία σημασία όμως στο τελικό αποτέλεσμα και συμπέρασμα για την απόδοση του συστήματος, πέραν της μείωσης του τζίρου και των στοιχημάτων που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version