England-Fabio-CapelloΗ Αγγλία βρίσκεται μια ανάσα από την απευθείας πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, μετά τη νίκη επί της Ουαλίας στο Wembley. Ανεξάρτητα από το εάν τα “Τρία Λιοντάρια” φύγουν από τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με το τρόπαιο “Henri Delaunay” ή όχι, θα πρέπει να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 με άλλον προπονητή στον πάγκο.

Ο Don Fabio Capello έχει ήδη αναφέρει πως θα αποχωρήσει μετά τα τελικά του EURO 2012 και η αποχώρησή του ανοίγει την πόρτα για μια από τις πλέον δημοφιλείς θέσεις στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τρεις πιθανότερους – σύμφωνα με τους bookmakers – υποψήφιους να κληρονομήσουν τη θέση που θα… χηρεύσει.

HARRY REDKNAPP (1,80)

Ο νυν τεχνικός της Tottenham είναι το ακλόνητο φαβορί για να διαδεχθεί τον Capello, με κάποιους bookmakers να τον έχουν ακόμα πιο χαμηλά, για να πάρει το χρίσμα. Η FA δείχνει θετική στο να προσλάβει έναν Αγγλο προπονητή και ο Redknapp είναι ένας έμπειρος μάνατζερ που είναι στο χώρο δεκαετίες. Ωστόσο, με τόσα πολλά χρήματα που είχε στη διάθεσή του στους Spurs και έχοντας πάρει μια γεύση από το Champions League, είναι έτοιμος να αφήσει τα φώτα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της Premier League για να οδηγήσει την πατρίδα;

MARTIN O’NEILL (11,0)

Λίγοι θα είχαν αντιρρήσεις για τις προπονητικές ικανότητές του, καθώς όπου κι αν πήγε είχε επιτυχία – σε Wycombe Wanderers, Celtic, Leicester City και Aston Villa. Αποχώρησε από το Villa Park το 2010 έχοντας έρθει σε σύγκρουση με το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούσαν, κυρίως, τη μεταγραφική πολιτική. Παρά το ότι συνδέθηκε με αρκετές καλές ομάδες από την ημέρα που έμεινε ελεύθερος, ο O’Neill περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία. Εάν είναι ακόμα διαθέσιμος το 2012, η απόδοση θα πέσει δραματικά.

STUART PEARCE (16,0)

Ο “Ψύχο” πραγματοποίησε πάνω από 70 συμμετοχές με το εθνόσημο και αρκετές φορές συνδέθηκε με έναν… προβιβασμό από την Under-21 στην εθνική Ανδρών. Ο Pearce δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία ως τεχνικός της Manchester City, δίνοντας τη θέση του σε έναν άλλο προπονητή που πέρασε από την εθνική Αγγλίας, τον Sven Goran Eriksson, το 2007. Εκτοτε, βρίσκεται στα κλιμάκια της Αγγλίας, προπονώντας την Under-21 και βρισκόμενος στο πλάι του Capello. Επιπλέον, οδήγησε την U-21 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2009, όπου και διασύρθηκε από την Γερμανία. Αν και η εμπειρία του σε επίπεδο συλλόγων είναι περιορισμένη, ο Pearce γνωρίζει πάρα πολύ καλά το διεθνές στερέωμα.

Fabio+Capello+David+Beckham+Germany+v+England

Άλλες επιλογές στο μακροχρόνιο στοίχημα:

Roy Hodgson – 11,0  Η απόδοσή του έχει πέσει μετά την απόλυσή του από τη Liverpool

Jose Mourinho – 17,0            Ο “Special One” θέλει να κοουτσάρει μόνο μια εθνική ομάδα – της χώρας του

Guus Hiddink – 26,0 Δύσκολα η FA θα επιλέξει ξανά έναν ξένο

Sam Allardyce – 26,0            Στο παρελθόν απέρριψε την πρόταση και τώρα έχει δύσκολο έργο με τη West Ham

David Moyes – 34,0   Δύσκολα ένας Σκοτσέζος προπονητής θα πάρει τη θέση. Ισως ο Fergie

Steve McClaren – 101,0        Ονειρεύεται

Gary Neville – 201,0  Ναι, καλά

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).