ispania-ptosi-apodosis-stoixima-eurobasket-2011Η μεγαλύτερη έκπληξη στο Ευρωμπάσκετ 2011 σημειώθηκε με την πρόκριση των Σκοπίων απέναντι στη διοργανώτρια Λιθουανία, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω πτώση της απόδοσης της Ισπανίας για κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Η πτώση οφείλεται στην αναμέτρηση Ισπανίας και ΠΓΔΜ για την ημιτελική φάση, όπου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει σαφώς έναν – θεωρητικά – ευκολότερο αντίπαλο σε σχέση με την προβλεπόμενη Λιθουανία. Αν και νίκη της FYROM ήταν πολύ σημαντική, η απόδοσή της στο στοίχημα για νικήτρια του Ευρωμπάσκετ έπεσε από 100 στο 35 περίπου, κάτι που αποδεικνύει την μικρή σχετικά πιθανότητα που δίνουν οι παίκτες του στοιχήματος στην ομάδα της ΠΓΔΜ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για την ΠΓΔΜ ως διεκδικήτρια του τίτλου, αφού πριν λίγες μέρες εντύπωση προκαλούσε η [intlink id=”3906″ type=”post”]πτώση της απόδοσης[/intlink] της γείτονας χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είναι πλέον το αουτσάιντερ του Eurobasket 2011 με βάση τις αποδόσεις του στοιχήματος στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με την απόδοσή της να κυμαίνεται κοντά στο 44.0, δύσκολα θα στοιχημάτιζε κανείς υπέρ της Ελλάδας στο πρωτάθλημα μπάσκετ, τουλάχιστον πριν τον αυριανό αγώνα ενάντια στο δεύτερο φαβορί του Ευρωμπάσκετ, τη Γαλλία. Ας ελπίσουμε πως τα προγνωστικά θα διαψευστούν, αν και εκείνο που ενδιαφέρει είναι το καλό μπάσκετ και θέαμα. Το θέμα είναι πόσο θέαμα θα υπάρχει χωρίς την ομάδα της Λιθουανίας στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2011.

Παρακολουθήστε τα 3 τελευταία λεπτά του αγώνα ΠΓΔΜ – Λιθουανία:

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.