argentina-podosfairo-mpalaΔυστυχώς η δημοσίευση του παρακάτω κειμένου καθυστέρησε με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πλέον μετά την ολοκλήρωση του αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Νιγηρίας. Αξίζει όμως να διαβαστεί ακόμα κι ετεροχρονισμένα.

Πριν από τρεις περίπου μήνες, η Νιγηρία συνέτριβε 4-1 την Αργεντινή σε φιλική αναμέτρηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο της Abuja. Αποτέλεσμα που είχε επιφέρει κλυδωνισμούς στην “albiceleste” και ήταν ένα προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει στο Copa America.

Βέβαια, σε εκείνο το παιχνίδι ο Sergio Batista είχε παρατάξει μια ομάδα με παίκτες ηλικίας, ως επί το πλείστον, κάτω των 25 ετών και είναι χαρακτηριστικό πως το μοναδικό γκολ της Αργεντινής σημείωσε ο Mauro Boselli στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι! Μέχρι εκείνη την ώρα, οι “Σούπερ Αετοί” έκαναν πάρτι! Δυο γκολ σημείωσε ο Ike Uche στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα είχαν βρει και οι Victor Obinna και Emanuel Emenike.

Βέβαια, αρκετά πράγματα άλλαξαν έκτοτε, ειδικά στους Λατινοαμερικάνους. Πρώτο και σημαντικότερο, προπονητής είναι πλέον ο Alejandro Sabella που πήρε τη θέση του Batista. Δεύτερον, το περιβραχιόνιο του αρχηγού δόθηκε στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Lionel Messi. Η φιλική νίκη 1-0 επί της Βενεζουέλας την Παρασκευή στην Ινδία, με το γκολ του Nicolas Otamendi – πρώτο του με τη φανέλα της εθνικής – ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Sabella δεν αναμένεται να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές, θέλοντας να δώσει και ένα… μάθημα στους Νιγηριανούς. Οι Messi, Gonzalo Higuain και Angel Di Maria θα είναι και πάλι μπροστά ενώ ίσως περάσει στο αρχικό σχήμα ο Javier Pastore αντί του Ricardo Alvarez, εάν ο νέος τεχνικός θελήσει να κάνει πιο παραγωγική την ομάδα του.

Η ομάδα του Samson Siasia, που είναι γεννημένος στη Γκάνα, επικράτησε 2-0 της Μαδαγασκάρης την Κυριακή, σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα του 2012. Πάντως, οι “Σούπερ Αετοί” έχουν δυσμενή παράδοση κόντρα στην “albiceleste”, αφού στα δυο προηγούμενα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 και το 2010, ηττήθηκαν – αμφότερες 1-0.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΝΙΓΗΡΙΑ (+1)       1

2.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).