Gian Piero GasperiniΈνα παιχνίδι που στα χαρτιά έχει ξεκάθαρο φαβορί και αδύναμο αουτσάιντερ, είναι αυτό μεταξύ της νεοφώτιστης Novara και της προ διετίας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Inter Milan. Η 3η αγωνιστική της Serie A ξεκινάει με μια αναμέτρηση που υπόσχεται πολλά γκολ.

Η καθυστερημένη έναρξη της Serie A έχει φέρει ήδη αρκετές εκπλήξεις σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος Novara επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά από την περίοδο 1955/56. Η δεύτερη διαδοχική άνοδος πέρυσι ήταν ένα τεράστιο σοκ, ειδικά με το σερί χωρίς νίκη που έκανε ο σύλλογος από τον Φλεβάρη ως τον Απρίλιο. Παραλίγο να ακυρώσει την τρομερή πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα.

Εχοντας χάσει, όμως, και τους δυο πρώτους σκόρερ της την τελευταία διετία και με τους αντικαταστάτες τους να μην είναι εξίσου αποδοτικοί, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Novara στη Serie A ίσως να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

Η Inter ακόμα να γευτεί τη χαρά της νίκης υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Gian Piero Gasperini και η ατμόσφαιρα στο σύλλογο είναι τουλάχιστον… περίεργη. Εχοντας δεχθεί χυλόπιτες από άλλους προπονητές, ο ιδιοκτήτης Massimo Moratti επέλεξε εν τέλει τον άνεργο Gasperini που είχε μείνει χωρίς δουλειά μετά την απόλυσή του από την Genoa το Νοέμβριο του 2010!

Λάτρης του 3-4-3, ο Gasperini βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, όπου η επιτυχία επιβάλλεται να είναι άμεση. Ωστόσο, ακόμα οι τακτικές του δεν έχουν αφομοιωθεί από τους Nerazzurri, οι οποίοι ηττήθηκαν 4-3 από την Palermo, ηττήθηκαν 1-0 από την Trabzonspor και «κόλλησαν» στο 0-0 με τη Roma.

Θεωρητικά, ο χρόνος θα κυλάει υπέρ της Inter και ο Gasperini περιμένει από τον Diego Milito να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει την πρώτη της νίκη. Ο Milito ίσως βρει τον παλιό καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του, με τον επιθετικό να είναι περίπου στο 5.0 για να ανοίξει το σκορ κόντρα στη Novara. Η Inter παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο ματς με τη Roma αλλά οι αποδόσεις στη νίκη της είναι χαμηλές.

Γνωρίζοντας πως οι Nerazzurri θα επιμείνουν στο 3-4-3 και με την άμυνα της Novara να παρουσιάζει κενά, το over 2,5 δείχνει το καλύτερο στοίχημα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

NOVARA – INTER OVER 2,5 ΓΚΟΛ

1.91

DIEGO MILITO      Να σκοράρει πρώτος στον αγώνα

5.0

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).