Estadio do DragaoΔυο ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα κοντράρονται στο Estadio do Dragao, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να πάρουν ρεβάνς για το ντροπιαστικό 5-0 της περυσινής σεζόν. Δύσκολα θα τα καταφέρουν…

Είναι χαρακτηριστικό πως τις 10 τελευταίες περιόδους, η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο ντέρμπι μεταξύ της Porto και της Benfica, έφτασε στο τέλος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος σε έξι περιπτώσεις! Αλλωστε, από την περίοδο 2001-02, μόλις μια ομάδα κατάφερε να σπάσει το δίπολο των δυο μεγάλων. «Δράκοι» και «αετοί της Λισσαβόνας» μοιράζονται και τώρα την κορυφή, έπειτα από πέντε αγωνιστικές, έχοντας μαζέψει 13 βαθμούς.

Ο φορμαρισμένος James Rodriguez τέθηκε νοκ άουτ για την αναμέτρηση καθώς θα εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής, έχοντας αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση της Porto με τη Feirense την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Alvaro Pereira και ο Hulk, όμως, πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο και θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα, έχοντας απουσιάσει στο τελευταίο παιχνίδι. Ο Alex Sandro είναι ο μοναδικός παίκτης που παραμένει στη λίστα με τους τραυματίες.

Ο τεχνικός των «αετών της Λισσαβόνας», Jorge Jesus, δεν έχει καλή παράδοση κόντρα στην Porto, έχοντας τρεις νίκες και πέντε ήττες από την ημέρα που ανέλαβε την Benfica το 2009.

Ο Nelson Oliveira θα χάσει την αναμέτρηση έχοντας σπάσει ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού, ενώ ο Enzo Perez παραμένει αμφίβολος λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Οι Nolito και Bruno Cesar διεκδικούν μια θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά ο προπονητής Jorge Jesus πιθανότατα προτιμήσει τον Ισπανό, ο οποίος σημείωσε δυο γκολ στη νίκη της Benfica επί της Academica την Κυριακή.

Την περασμένη σεζόν η Porto διέλυσε 5-0 την Benfica. Και, μάλιστα, πέρυσι οι «δράκοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν τους «αετούς της Λισσαβόνας» σε τίτλους, φτάνοντας τους 70 έναντι 68. Και τα προγνωστικά είναι με το μέρος των πρώτων…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

PORTO – BENFICA           1

1.83

HULK            Να σκοράρει στον αγώνα

2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).