aberdeen-grafima-apodosis-stoiximaΟι μεταβολές των αποδόσεων στα γραφήματα των Manchester City και Tottenham δίνουν την ευκαιρία σε όσους επιλέξουν το trading, να τοποθετηθούν από νωρίς στοιχηματικώς αυτό το Σαββατοκύριακο. Για σήμερα Παρασκευή ξεχωρίζει η πτώση της απόδοσης του στοιχήματος για νίκη της Aberdeen απέναντι στην Dunfermline, ενώ για αύριο Σάββατο προβλέπεται πτώση της απόδοσης της Blackburn με ταυτόχρονη άνοδο της απόδοσης της αντιπάλου της, Manchester City και άνοδο της απόδοσης της Arsenal κόντρα στην Tottenham. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τα γραφήματα των αποδόσεων που είναι διαθέσιμα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων. Η επαλήθευσή τους θα γίνει λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.

Στο αρχικό γράφημα εμφανίζεται η καθαρή πτωτική τάση της απόδοσης του στοιχήματος υπέρ της Aberdeen, γεγονός που ενθαρρύνει τους traders να τοποθετηθούν με υπέρ/back στοίχημα εκμεταλλευόμενοι περαιτέρω πτώση της απόδοσης. Προς το παρόν δεν μπορεί να ορισθεί τιμή εξόδου, καθώς ήδη βρισκόμαστε στη χαμηλότερη τιμή της απόδοσης. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, είναι πιθανό να στοιχηματίσουμε υπέρ στο χαμηλότερο σημείο της πτώσης που σίγουρα δε θα ενισχύσει την ψυχολογία μας. Ωστόσο η υπάρχουσα τάση είναι η φίλη μας ([intlink id=”2843″ type=”post”]trend is your friend[/intlink]) και δεν έχουμε λόγο να στοιχηματίσουμε εναντίον της. manchester-city-grafima-apodosis-stoiximaΚαλό θα ήταν να θέσουμε το [intlink id=”1696″ type=”post”]stop loss[/intlink] σημείο μας κοντά στο 2.00, ώστε να επιτρέψουμε ενδεχόμενη διόρθωση της απόδοσης πριν κινηθεί σε νέες χαμηλότερες τιμές.

Στο γράφημα της νίκης της Manchester City παρατηρείται ένας breakout σχηματισμός, κατά τον οποίο η απόδοση ξεπέρασε την αντίσταση του 1.60 και κινήθηκε μέχρι το 1.70. Πλέον έχοντας ως δεδομένο το επίπεδο στήριξης του 1.60, ορίζοντας το stop loss ελάχιστα χαμηλότερα από αυτό και έχοντας ως στόχο κέρδους τουλάχιστον το νέο επίπεδο αντίστασης στο 1.70, θα έλεγα πως εδώ οι κινήσεις trading είναι πιο οριοθετημένες. Μια τακτική είναι να κλείσετε μέρος του trade στο 1.70 εφόσον το ξαναφτάσει, ώστε να εκμεταλλευτείτε πιθανή άνοδο – νέο breakout – πάνω από το 1.70. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό [intlink id=”2476″ type=”post”]βίντεο trading σε Breakout σχηματισμό[/intlink] που αφορά το στοίχημα σε ιπποδρομίες. Εάν μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού η απόδοση έχει παραμείνει μεταξύ 1.60 κι 1.70, θα βγείτε λίγο κερδισμένοι ή κοντά στο μηδέν. Αποφύγετε την παγίδα να εγκλωβιστείτε στο [intlink id=”1560″ type=”post”]trading live στοιχήματος[/intlink] του αγώνα προκειμένου να πετύχετε το στόχο που βάλατε, καθώς στην περίπτωση του live μεγεθύνετε σε μεγάλο βαθμό το ρίσκο σας.

tottenham-grafima-apodosis-stoiximaΚλείνοντας, στον αγώνα μεταξύ Tottenham και Arsenal του Σαββάτου, ήδη διακρίνονται κάποια πρώτα δείγματα [intlink id=”2866″ type=”post”]γραμμών τάσεων[/intlink] στα γραφήματα των αποδόσεων στο στοίχημα των δύο ομάδων. Ρισκάροντας μια πρόβλεψη, θα περίμενα η απόδοση της Tottenham να διασπάσει το επίπεδο του 2.20 και δεν αποκλείεται να κατρακυλήσει μέχρι το 2.00, που ήταν σχεδόν η χαμηλότερη τιμή της απόδοσης. Τα συνεχόμενα χαμηλότερα υψηλά του γραφήματος υποδηλώνουν το ενδιαφέρον των backers να στοιχηματίσουν υπέρ της Tottenham, ενώ εντελώς αντίθετη εικόνα υπάρχει στο γράφημα της απόδοσης της Arsenal. Εκεί θα τολμούσα μια πρόβλεψη για άνοδο της απόδοσης μέχρι το 4.00. Για πιο ασφαλές trading, θα συμβούλευα να περίμεναν οι παίκτες να γίνει η διάσπαση των [intlink id=”1619″ type=”post”]επιπέδων στήριξης κι αντίστασης[/intlink] πριν τοποθετηθούν, θυσιάζοντας κάποια ticks κέρδους, πριν επιβεβαιωθεί η νέα τάση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.