Τελευταία αρκετός λόγος γίνεται για τα Virtual Private Networks (VPN’s) και τον τρόπο σύνδεσης στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, σε περίπτωση τελικά εφαρμογής του νομοσχεδίου για τον online τζόγο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όσοι online bookmakers αποκτήσουν άδεια λειτουργίας, θα πρέπει να επιτρέπουν το στοίχημα μέσω ιστοσελίδων με πρόθεμα «.gr». Λογισμικό το οποίο αναγνωρίζει την προέλευση του παίκτη θα τον κατευθύνει στην Ελληνική ιστοσελίδα του bookmaker αυτομάτως. Η προέλευση του παίκτη προκύπτει από τη διεύθυνση IP του υπολογιστή, την οποία μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να ελέγξετε μέσω της καρτέλας «Η ασφάλειά μου» του λογαριασμού σας στην betfair. Όσοι έχουν μάλιστα επενδύσει στο [intlink id=”4313″ type=”post”]Bet Angel Virtual Private Server edition[/intlink], θα διαπιστώσουν πως η betfair τους αναγνωρίζει ως παίκτες εκ του Ηνωμένου Βασιλείου.

betangel-vps-betfair-ip

Εάν δεν κάνω λάθος, το νομοσχέδιο εξακολουθεί να απαγορεύει τη λειτουργία των διαδικτυακών ανταλλακτηρίων στοιχημάτων όπως είναι η betfair. Τουλάχιστον αυτή ήταν η πρόταση νόμου εξαρχής κατά την πρώτη συζήτηση και κατάθεση του νομοσχεδίου για το διαδικτυακό στοίχημα. Εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, οι Έλληνες παίκτες όταν θα συνδέονται στο betfair.com, αυτομάτως θα οδηγούνται στο betfair.gr όπου δε θα μπορούν να κάνουν trading, ενώ οι αποδόσεις που θα συναντούν θα είναι εφάμιλλες του www.betfair.it. Ακόμα κι αν δε γνωρίζετε ιταλικά, αξίζει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της betfair που απευθύνεται στην αγορά της Ιταλίας για να πάρετε μια ιδέα πως θα μοιάζει το στοιχηματικό τοπίο στην Ελλάδα σε λίγους μήνες. Η betfair στην Ιταλία αποτελεί έναν bookmaker πλέον, κι όχι ανταλλακτήριο στοιχημάτων, αφού και εκεί ο νόμος απαγορεύει τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων.

uk-vpn-chart

Η σύνδεση μέσω VPN στην ιστοσελίδα της betfair έχει κάποιους κινδύνους, καθώς υπάρχει η περίπτωση το ανταλλακτήριο να μην επιτρέψει τη σύνδεση μέσω τέτοιου δικτύου, έως και να σας κλείσει το λογαριασμό. Από την άλλη αρκετοί είναι οι παίκτες της Ιταλίας που φαίνεται να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο ανταλλακτήριο με παρόμοιες μεθόδους. Το Betangel VPS edition προσφέρεται ως εναλλακτική και πιο αξιόπιστη λύση, αφού το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την ίδια την betfair. Από την άλλη, η σύνδεση μέσω Αγγλικού IP δε σημαίνει πως παρακάμπτεται το [intlink id=”4335″ type=”post”]μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση που έχουν οι Έλληνες παίκτες στοιχηματίζοντας στην betfair[/intlink], καθώς η δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας είναι αυτή που τους διακρίνει από τους Άγγλους παίκτες.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.