France League_1Με δύο όχι και τόσο εμπορικά παιχνίδια έχω ασχοληθεί τη σημερινή ημέρα. Αυτό το πραγματοποιώ συχνά όταν εξαιτίας σπουδαίων παιχνιδιών το μυαλό είναι επικεντρωμένο στο πως θα απολαύσει ποδόσφαιρο και λιγότερο τι είδους στοιχήματα θα τοποθετήσω. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μίας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης υπάρχουν ευκαιρίες που δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες, για αυτό και τα περισσότερα στοιχήματά μου πραγματοποιούνται in running. Φυσικά στη σημερινή ημέρα δεσπόζουν τα παιχνίδια της Liverpool, η οποία υποδέχεται τη Manchester United και το εγχώριο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, τα οποία και θα αποτελέσουν την προσωπική μου ποδοσφαιρική Σαββατιάτικη διασκέδαση.

Ωστόσο, μετά την καθιερωμένη μελέτη του σημερινού κουπονιού το ενδιαφέρον μου στράφηκε στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, σε δύο όχι και τόσο δημοφιλής αναμετρήσεις. Ο λόγος είναι απλός και μονολεκτικός: Αποδόσεις.

CaenΤο πρώτο παιχνίδι είναι αυτό που διεξάγεται στη Βορειοδυτική Γαλλία μεταξύ της τοπικής Stade Brest με την Caen. Αναμέτρηση που εξαιτίας της προσφερόμενης απόδοσης μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον. H Brest προερχόμενη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Marseille και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την πρώτη της νίκη στην κατηγορία, αφού σε σύνολο εννέα αγωνιστικών έχει το εκπληκτικό και παράλληλα απογοητευτικό, 0-7-2. Χαρακτηριστικό της ομάδας του Dupont, είναι ότι στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μπροστά στο κοινό της δεν κέρδισε αλλά ούτε και έχασε, αποσπώντας από τους αντιπάλους της τους βαθμούς της ισοπαλίας. Ωστόσο, το έργο της Brest μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού η φιλοξενούμενη Caen αποτελεί μία από τις δυσκολότερες ομάδες της κατηγορίας. Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μακριά από την έδρα της, ηττήθηκε μόνο μία φορά και μάλιστα με 3-2 από την ισχυρή Rennes, έφερε μία ισοπαλία και κατάφερε να αποδράσει με νίκες στις έδρες των Evian και Sochaux. Θετικό στοιχεία για την ομάδα του Dumas αποτελεί και ο θετικός συντελεστής τερμάτων που έχει η ομάδα του όταν αγωνίζεται εκτός έδρας.

Saint EtienneΤο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο τοποθετούμαι ξανά υπέρ της φιλοξενούμενης είναι αυτό μεταξύ των Evian και Saint Etienne.  Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το line βρίσκεται στο 0.25, βλέποντας ταυτόχρονα την τάση των bookmakers να χρίζουν φαβορί, έστω και ελαφριά τη γηπεδούχο ομάδα. Παρατηρώντας όμως την πρόσφατη φόρμα των ομάδων, κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι μικρές έως ελάχιστες είναι η διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, οπότε λογικότερο δίκαιο θα χαρακτηριζόταν ένα line στο 0. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η γηπεδούχος είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της, καθώς και την εμπειρία της Saint Etienne, θα έλεγα ότι οι πιθανότητες που κρύβουν το line και οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια. Πάντα κάτω από τη δική μου λογική, το +0.25 για τη φιλοξενούμενη αποτελεί value bet αφού εάν ήμουν odds compiler θα το είχα κοστολογήσει πολύ διαφορετικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Stade Brest-Caen

Caen+0.25– 2,00

Evian-Saint Etienne

Saint Etienne+0.25 – 1,80

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).