Lionel Messi BarcelonaΤα λεξικά εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν ξεμείνει από… υπερθετικά για να περιγράψουν τις ικανότητες του Lionel Messi. Είναι ένας παίκτης που του λείπει, πιθανότατα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο – έστω και σε ηλικία (μόλις) 24 ετών. Και οι bookies έχουν ανοίξει ήδη αγορές για τον Αργεντινό άσο.

Παρά την έλλειψη επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο, το σίγουρο είναι πως δεν του λείπουν τα μετάλλια και οι τίτλοι σε συλλογικό. Ο Messi και η Barcelona έχουν σαρώσει τα τρόπαια τα τελευταία χρόνια, με τον άνθρωπο με το Νο10 στην πλάτη να πετυχαίνει γκολ… για πλάκα.

Θεωρείται πολύ πιθανό πως αυτή η Barca θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες ομάδες της ιστορίας, κάτι αντίστοιχο με την Bayern Munich στα μέσα του ’70 ή την εποχή των Puskas και Di Stefano στη Real Madrid. Φέτος προσπαθεί να διαφοροποιήσει κάπως το σύστημά της, με τρεις στην άμυνα αντί για τέσσερις κάτι που δημιούργησε μια σύγχυση, αλλά επιθετικά τα γκολ έρχονται σωρηδόν.

Σε έξι αγώνες στη La Liga έχουν σημειώσει ήδη 23 γκολ, κάτι που σημαίνει σχεδόν τέσσερα ανά παιχνίδι. Ο Messi προσωπικά έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, με οκτώ γκολ σε αυτούς τους αγώνες. Ο Αργεντινός αστέρας έφτασε τα 14 γκολ σε 11 αγώνες στη φετινή περίοδο και ήδη έπιασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Barcelona τον Laszlo Kubala με 194!

Η Sportingbet έχει τον Messi στο 3.50 για να προσπεράσει τον Cesar Rodriguez (235 γκολ) στην πρώτη θέση ήδη από τη σεζόν 2011/12. Ο 24χρονος χρειάζεται ακόμα 42 τέρματα για να κάνουν κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να φτάσει στα 56 στη σεζόν. Δεδομένου ότι πέρυσι σταμάτησε στα 53 και για την ώρα η επίδοσή του είναι κάτι παραπάνω από ένα γκολ κατά μέσο όρο, δεν αποκλείεται να σπάσει αυτό το ρεκόρ ως το επόμενο καλοκαίρι.

Η Sportingbet προσφέρει, επίσης, και απόδοση για το αν ο Messi θα φτάσει ή όχι τα 50 γκολ στη σεζόν – κάτι που κατάφερε την περυσινή περίοδο. Η ομάδα που αγωνίζεται βοηθάει στον Αργεντινό να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ, αρκεί να μείνει μακριά από τραυματισμούς.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου:

LIONEL MESSI SPECIALS

Να πετύχει πάνω από 49,5 γκολ στη σεζόν    2,25

Να πετύχει κάτω από 49,5 γκολ στη σεζόν    1,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).