UEFA_Euro_2012_logoΜετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής, η Αγγλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, παρέα με την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία, αλλά και τις παλαιότερες νικήτριες Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία, αλλά και τις συνδιοργανώτριες Πολωνία και Ουκρανία. Σήμερα, Τρίτη, όμως, θα κριθούν οι νικητές σε τέσσερις ακόμα ομίλους, αλλά και η καλύτερη δεύτερη που θα πάρει την απευθείας πρόκριση ενώ ακόμα οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο μέσω των play off του Νοεμβρίου. Και οι ξεκάθαροι στόχοι «βγάζουν» ξεκάθαρα σημεία και στοιχηματικές ευκαιρίες.

Η νικήτρια του 1ου Ομίλου, Γερμανία, κέρδισε την Παρασκευή την Τουρκία και έδωσε στο Βέλγιο τη δυνατότητα να βρεθεί στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό παραπάνω. Τώρα, το Βέλγιο, που φιλοξενείται από τη Γερμανία, πρέπει να φέρει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Τουρκία, η οποία υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Τούρκοι πάνε στα play off.

Η νίκη 1-0 της Ρωσίας μέσα στη Σλοβακία, σήμανε τον αποκλεισμό των αντιπάλων της, αλλά της έδωσε και την πρώτη θέση στον 2ο Ομιλο, δεδομένου ότι θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό φιλοξενώντας την Ανδόρα. Η Ιρλανδία φιλοξενεί την Αρμενία έχοντας έναν βαθμό περισσότερο και βολεύεται ακόμα και με ισοπαλία στο Δουβλίνο για να πάει στα play off.

Η Εσθονία ανέβηκε στην δεύτερη θέση του 3ου Ομίλου με τη νίκη 2-1 μέσα στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά δεν έχει άλλο παιχνίδι. Η Σερβία, που έμεινε στο 1-1 με την πρωτοπόρο Ιταλία, μπορεί να προκριθεί για τα play off αρκεί να επικρατήσει μέσα στην αδιάφορη Σλοβενία.

Η Γαλλία παραμένει έναν βαθμό πάνω από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με τις δυο ομάδες να κοντράρονται στο Παρίσι. Οι Γάλλοι παίζουν για δυο αποτελέσματα προκειμένου να πάνε απευθείας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας καταλαμβάνοντας την κορυφή του 4ου Ομίλου.

Η Ολλανδία έχει ήδη προκριθεί στα τελικά χάρη στη νίκη της επί της Μολδαβίας. Η Σουηδία θα τερματίσει σίγουρα δεύτερη στον 5ο Ομιλο, έχοντας κερδίσει τη Φιλανδία, αλλά θέλει να κερδίσει τους Ολλανδούς προκειμένου να περάσει ως η καλύτερη δεύτερη των ομίλων.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ (+2)        1          1,95

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ       2          1,75

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ   OVER 2,5      2,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).