Συνεχίζουμε την στοιχηματική μελέτη των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Μετά τους [intlink id=”4359″ type=”post”]ομίλους 1 έως 5[/intlink], θα εξετάσουμε και τους ομίλους 6 έως 9, με αρκετές χώρες να διεκδικούν την κορυφή των ομίλων και άλλες να θέλουν τη δεύτερη θέση για να δώσουν το παρών είτε απευθείας είτε μέσω των play off στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Και οι ξεκάθαροι στόχοι «βγάζουν» ξεκάθαρα σημεία και στοιχηματικές ευκαιρίες.

Η νίκη 2-0 επί της Κροατίας, έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση του 6ου Ομίλου. Πλέον, μια ισοπαλία μέσα στη Γεωργία θα εξασφαλίσει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Κροατία που υποδέχεται τη Λετονία. Ωστόσο, οι Κροάτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να τερματίσουν την προκριματική φάση ως οι καλύτεροι δεύτεροι κερδίζοντας, με την προϋπόθεση πως δεν θα κάνει και η Σουηδία το ίδιο, δεν θα λήξει ισόπαλο το παιχνίδι της Δανίας με την Πορτογαλία και η Ρωσία δεν θα ηττηθεί από την Ανδόρα

Η Αγγλία προκρίθηκε ως πρώτη από τον 7ο Ομιλο μετά την ισοπαλία 2-2 στο Μαυροβούνιο, το οποίο θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσω των play off.

Πορτογαλία και Δανία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 8ου Ομίλου, με τις δυο χώρες να κοντράρονται στην Κοπεγχάγη. Η Δανία, σίγουρα στην πρώτη δυάδα, πρέπει να κερδίσει την Πορτογαλία, έχοντας ηττηθεί 3-1 στην Ιβηρική χερσόνησο. Η Νορβηγία, με τρεις βαθμούς λιγότερους, υποδέχεται την Κύπρο και ευελπιστεί στη δεύτερη θέση χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων έναντι της Πορτογαλίας, με την προϋπόθεση πως οι Δανοί θα κερδίσουν! Πάντως ακόμα κι έτσι, οι Νορβηγοί έχουν μεγάλο έδαφος να καλύψουν… Εάν η Σουηδία δεν κερδίσει την Ολλανδία, ο καλύτερος δεύτερος μπορεί να προκύψει από αυτό τον όμιλο.

Η Ισπανία έχει εδώ και καιρό εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 9ου Ομίλου, αλλά η δεύτερη είναι ακόμα ανοιχτή. Για την ώρα την έχει η Σκοτία, μετά τη νίκη της μέσα στο Λίχτενσταϊν. Ωστόσο, η Τσεχία, που υπερτερεί έναντι των Σκοτσέζων σε περίπτωση ισοβαθμίας, μπορεί να περάσει δεύτερη, εάν κερδίσει στη Λιθουανία και η ομάδα του Craig Levein ηττηθεί στην Ισπανία.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ (+1)          1          1,45

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ (+2)          1          2,40

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ    2          1,533

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version