OLD-TRAFFORDΌλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Manchester. Η πρωτοπόρος (ναι ναι) City φιλοξενείται στο Old Trafford από τη δεύτερη United θέλοντας να αποδείξει πως μπορεί να πάρει τα σκήπτρα από τη μισητή συμπολίτισσα. Οσο υπάρχει Wayne Rooney δύσκολα, λέει η παράδοση και οι παίκτες του στοιχήματος συμφωνούν.

Ισως πρόκειται για το ντέρμπι που περιμένουν όλοι να δουν εδώ και πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια από το 1968 είχαν να μοιραστούν τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη μεγάλη κατηγορία Manchester United και Manchester City. Τότε που η πρώτη είχε φτάσει στην κατάκτηση του European Cup και η δεύτερη είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα! Οι δυο ομάδες ήδη συναντήθηκαν μια φορά φέτος, με την ομάδα του Sir Alex Ferguson να κατακτάει το Community Shield με 3-2, παρά το ότι βρέθηκε να χάνει 2-0!

Την Κυριακή ο Roberto Mancini συμπληρώνει 100 αγώνες στην Premier League στον πάγκο της City (στο 3.75 στη bwin) και σίγουρα θα θέλει να το γιορτάσει, τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας. Όμως… Από το 1974 μόλις μια φορά κατάφερε να φύγει νικηφόρα από το Old Trafford – το 2008. Και ο Wayne Rooney έχει πετύχει 5 γκολ στα πέντε τελευταία ντέρμπι του Manchester για την Premier League! Πάντως, και οι δυο ομάδες σκοράρουν κατά ριπάς: η United (στο 2.00 στη bwin) έχει σκοράρει και στα 17 τελευταία παιχνίδια της ενώ και η City πετυχαίνει από τουλάχιστον δυο γκολ στους φετινούς αγώνες της.

Το παιχνίδι στο Emirates Stadium αναμένεται… σφιχτό. Η Arsenal, που έχει να ηττηθεί στην έδρα της από τη Stoke City εδώ και 30 χρόνια ενώ έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, είναι το φαβορί, αλλά η ομάδα του Tony Pulis είναι, αν μη τι άλλο δυσκολοκατάβλητη. Αυτό δείχνουν τα 8 μόλις γκολ παθητικό – τα τέσσερα εκ των οποίων σε ένα ματς. Όμως, ο Robin van Persie είναι σε εκρηκτική κατάσταση και με 23 γκολ σε 25 αγώνες Premier League μέσα στο 2011 – συμπεριλαμβανομένων τα δυο κόντρα στη Sunderland την προηγούμενη εβδομάδα – δείχνει το δρόμο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

MANCHESTER UTD – MANCHESTER CITY ΝΑ ΣΚΟΡΑΡOYN ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ @ 1.62

MANCHESTER UTD – MANCHESTER CITY ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ROONEY @ 1.95

ARSENAL – STOKE CITY           ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο VAN PERSIE @ 1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).