chelsea-grafima-premier-league-stoiximaΔύο γραφήματα εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον στο στοίχημα του πρωταθλητή της Αγγλικής Premier League. Η απόδοση του στοιχήματος υπέρ της Manchester United και της Chelsea για κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας δίνουν την ευκαιρία για μακροχρόνιο trading. Αν και δεν είναι το πιο δημοφιλές είδος trading εξαιτίας της δέσμευσης μεγάλου ποσού του λογαριασμού μας για εύλογο χρονικό διάστημα, εντούτοις η τεχνική ανάλυση στα γραφήματα των αποδόσεων αυτών των δύο ομάδων επιβεβαιώνει τη καλή χρονική στιγμή για τοποθέτηση υπέρ της Manchester United και κατά της Chelsea. Φυσικά στόχος είναι η εξασφάλιση κέρδους τις επόμενες βδομάδες κι όχι η διευθέτηση του στοιχήματος στο τέλος του πρωταθλήματος, 7 και πλέον μήνες αργότερα!

Ξεκινώντας από το γράφημα της Chelsea, είναι κάτι παραπάνω από προφανής η ανοδική τάση της απόδοσης. Ωστόσο μετά τα καλά αποτελέσματα της Αγγλικής ομάδας στην Premier League, υπήρξε διόρθωση της τιμής της απόδοσης κι έτσι το στοίχημά της από την υψηλότερη τιμή 7.60 έπεσε στο 4.70 αυτή την εβδομάδα. Το επίπεδο αντίστασης που τώρα θα λειτουργήσει πιθανόν ως επίπεδο στήριξης είναι αρκετά σημαντικό εάν κοιτάξετε στην πορεία που ακολούθησε η απόδοση από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όμως δεν είναι μόνο αυτό η τεχνική ανάλυση που καθορίζει το καλό σημείο εισόδου στην αγορά. Αυτές τις μέρες τοποθετήθηκε το μεγαλύτερο ποσό (€20,000) στο στοίχημα της Chelsea, όμως η απόδοση δεν έπεσε χαμηλότερα. Αυτό σημαίνει αφενός πως ο τζίρος αυτός δεν ήταν ικανός να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές την απόδοση της Chelsea κι αφετέρου να αποτελεί ένα δείγμα [intlink id=”4271″ type=”post”]έξυπνου χρήματος[/intlink]. Ένα κατά στοίχημα στο 4.7 των €100 θα δεσμεύσει €370 του λογαριασμού μας. Μια ενδεχόμενη άνοδος της απόδοσης μέχρι το 6.20 που αποτέλεσε ένα επίπεδο αντίστασης κι ένα υπέρ στοίχημα των €100 και πάλι σε εκείνη την απόδοση (€520 κέρδος), θα εξασφαλίσει €150 κέρδος υπέρ της Chelsea για τον επίδοξο sports trader. manchester-united-grafima-premier-league-stoiximaΕάν το μοιράσει (κατά στοίχημα €25 στο 6.2) θα έχει εξασφαλίσει €25 κέρδος οποιαδήποτε ομάδα της Premier League κι αν στεφθεί πρωταθλήτρια! Ορίζοντας stop loss στο 4.00, στην ουσία θα έχει ρισκάρει €18, όμως η πιθανότητα η απόδοση να ανέβει στο 6.20 πριν πέσει στο 4.0 είναι πιστεύω μεγαλύτερη από 42% που απαιτείται για να βγει κερδισμένος.

Η περίπτωση του στοιχήματος της Manchester United για πρωταθλήτρια της Barclays Premier League είναι ακριβώς αντίθετη της Chelsea. Εδώ η τεχνική ανάλυση αντιστρέφει τους όρους των [intlink id=”1619″ type=”post”]επιπέδων στήριξης κι αντίστασης[/intlink], κι έτσι το επίπεδο αντίστασης της πτώσης στο 2.25 θα λειτουργήσει ως επίπεδο στήριξης για περαιτέρω κάθοδο της απόδοσης του στοιχήματος. Λογικά το stop loss ορίζεται λίγο πάνω από αυτό το επίπεδο, ενώ προφανώς πιθανό σημείο εξόδου και στόχος κέρδους αποτελεί το 1.75, η χαμηλότερη τιμή της απόδοσης μέχρι στιγμής. Στοίχημα των €100 υπέρ της Manchester United στο 2.20 με stop loss στο 2.40 ισοδυναμεί με ρίσκο €8 περίπου, όμως το πιθανό κέρδος κλείνοντας με κατά στοίχημα στο 1.75 (€45) και μοιράζοντάς το θα αποφέρει €25 και πάλι στον trader! Αυτή τη φορά αρκεί να είναι σωστή η πρόβλεψη κατά 25% για να βγει μακροχρόνια κερδισμένος.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.