ept-loutraki-hotel-casinoΤο πρώτο European Poker Tour τουρνουά πόκερ στην Ελλάδα είναι παρελθόν με τις συμμετοχές να αγγίζουν τους 330 παίκτες. Σε σύγκριση με άλλα τουρνουά πόκερ EPT της 8ης season, το τουρνουά στο Λουτράκι κατατάσσεται 4ο σε αριθμό συμμετοχών μέχρι στιγμής σε συνολικά 5 Main Events του φετινού European Poker Tour. Ωστόσο συγκρίνοντάς το με τα τουρνουά EPT που διεξήχθησαν τη περσινή season (2010-2011) όπου στην τελευταία θέση βρέθηκε το EPT Villamoura της Πορτογαλίας (384 συμμετοχές), μάλλον η Ελλάδα δεν αποτέλεσε αγαπημένο σταθμό των ξένων παικτών τουρνουά πόκερ.

Από την άλλη κατά τη σύγκριση των τουρνουά European Poker Tour περασμένων ετών εύκολα κανείς διαπιστώνει τη σημαντική μείωση των συμμετοχών σε συνολικό επίπεδο στα τουρνουά live πόκερ της σειράς EPT. Στο EPT Tallinn της Εσθονίας, που εγκαινιάζει συνήθως τις season του EPT, ο αριθμός των συμμετοχών έπεσε από τους 420 του EPT7 στους 282 του φετινού EPT8, καταλαμβάνοντας μέχρι στιγμής την τελευταία θέση. Παρομοίως το EPT San Remo είδε 150 λιγότερους παίκτες να κάθονται στο φετινό τουρνουά (837), ενώ και το EPT London από 848 παίκτες στο EPT7, φιλοξένησε 691 στη φετινή season. Η κατάσταση αντιστράφηκε τουλάχιστον στο EPT Barcelona όπου η Ισπανική μεγαλούπολη συγκέντρωσε 811 εγγραφές στο Main Event του EPT8, βελτιώνοντας τον αντίστοιχο αριθμό του EPT7 (758).

Στο EPT Loutraki το συνολικό prize pool του τουρνουά ανήλθε κοντά στο €1,300,000 με το έπαθλο του νικητή, Zinman Zayard, να ανέρχεται στα €347,000. Κατά το EPT7 πέρσι το χαμηλότερο έπαθλο νικητή σημειώθηκε στο EPT Copenhagen όταν ο Michael Tureniec κέρδισε €328,000, αν και οι συμμετοχές ήταν περισσότερες (449). Το μικρότερο prize pool συγκεντρώθηκε στο EPT Tallinn με €1,596,000 να μοιράζονται στους παίκτες.

Απομένει να εξακριβωθεί εάν τελικά η οικονομική κρίση θα επηρεάσει και το European Poker Tour στην 8η season του. Για το τέλος ένα βίντεο με έναν από τους πολλούς διπλασιασμούς του stack του Τάραμα που κατέκτησε τελικά την 3η θέση για €134,400.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.